Industrie

Advies voor industrie

Bij Alius staan we klaar om je te helpen bij het creëren van een duurzame werkomgeving die niet alleen goed is voor jouw bedrijf, maar ook voor onze planeet. We zijn de adviseur en specialist in het creëren van een gezonde, comfortabele en duurzame werkplek in de industriële sector. Wij zorgen ervoor dat de vakman op zijn werk optimaal kan presteren en excelleren!

Industrie

Een gezonde, comfortabele en duurzame werkplek

Energie voor elkaar, dat is waar het bij ons om draait. Benieuwd hoe wij jou gaan helpen bij het creëren van een duurzame werkomgeving in jouw bedrijfshal? Allereerst bieden we gratis quickscans aan om jullie situatie te checken. Denk je een probleem te hebben met netcongestie? Wil je je bedrijfspand verduurzamen? Of wil je een stabiel en gezond werkklimaat creëren voor jouw medewerkers? In de quickscan achterhalen we jouw behoeftes en het daadwerkelijke probleem en komen we met beknopt advies! Het uitvoeren van de quickscan gebeurt altijd door een van onze experts en bij jou op locatie.

Hebben we na de quickscan het echte probleem achterhaald en wil je aan de slag om dit op te lossen of om jouw situatie te verbeteren? Dan kun je bij ons terecht voor een uitgebreid adviestraject. In dit traject gaan onze consultants en specialisten aan de slag om een advies te bieden met verschillende mogelijke oplossingen inclusief de voor- en nadelen hiervan. Bij de mogelijke oplossingen volgt eveneens een kostenindicatie zodat je altijd alle informatie tot je beschikking hebt om een weloverwogen keuze te maken. Voor het adviestraject wordt een financiële bijdrage gerekend, omdat onze consultants veel data verzamelen, tekeningen maken en tijd investeren voor een speciaal op jouw bedrijf afgestemd advies.

Na het adviestraject gaan we door naar de ontwerp en realisatiefase. In de ontwerpfase ontvang je van ons uitgebreide businesscases passend bij de door jou gekozen oplossing en geven we tips over subsidies en energiebesparingen. Tijdens de realisatiefase zorgen we dat we jou volledig ontzorgen. Wij schakelen hulp in van verschillende partners om de gewenste totaaloplossingen te realiseren!

Tijdens het volledige traject staan onze experts paraat om jullie te begeleiden. Of het nu gaat om het identificeren of oplossingen van een netcongestieprobleem het verbeteren van het werkgeluk en welzijn van jouw team of het groener maken van jouw bedrijf – wij hebben de juiste oplossingen voor jou in de Industriële sector.

Onze oplossing

Lasdampafzuiging

Binnen de lasindustrie zijn lasdampen al langer een bekend probleem. De uitvoering van het afvoeren van de lasdampen is echter lastiger. Wanneer heb je het nodig en hoeveel? Er zijn wel NEN-normeringen, maar hoe zou je dit moeten meten en hoe kom je aan die normeringen?

De belangrijkste reden om lasdampen af te voeren is natuurlijk het gezondheidsaspect voor de medewerkers. Daarnaast komt een goede afzuiginstallatie dit ten goede aan de productiviteit van de medewerkers en daarbij de algehele bedrijfsvoering. Echter kan veel ventileren ook leiden tot onnodig veel ventilatieverliezen of te hoge temperaturen in de zomerperioden. Bij Alius kunnen we je bij dit vraagstuk helpen.

Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen;

Schonere lucht voor jouw medewerkers
Aangenaam binnentemperatuur
Kostenbesparing
Energiebesparing

Onze oplossing

Ventileren

Een van de oplossingen die wij bieden is ventilatie op de werkvloer. Dat ventileren zorgt voor een beter klimaat op de werkvloer hoeven wij je niet te vertellen. Iedereen wil een gezonde en frisse werk/leefomgeving. In je bedrijfspand bereik je dit door vervuilde lucht af te voeren en schone geconditioneerde (buiten) lucht toe te voeren. Deze ververste lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Echter kost dit veel energie, want de buitenlucht is of te koud óf te warm. Wil je de lucht binnen verversen zonder lucht van buiten toe te voeren? Dan kost dit veel energie. Hiervoor bieden wij een oplossing. Met onze oplossingen kunnen we namelijk zorgen voor een optimaal, geventileerde werkomgeving zonder hogere operationele kosten.

Onze oplossing

Verwarmen en koelen

Wordt het in jouw bedrijfspand veel te warm tijdens de zomerdagen? Dan wil jij natuurlijk een oplossing waardoor jouw personeel in een zo optimaal mogelijk binnenklimaat kan werken. Dit kan bijvoorbeeld deels door te koelen met vloerverwarming, maar het kan ook natuurlijk ook met de Impaero klimaatunit. In het laatste geval kan je zelfs extra koelen met een warmtepomp.

Naast het koelen in de zomer wil je natuurlijk dat jouw bedrijfspand in de winter verwarmd wordt. Ook dit kan met een warmtepomp. Een warmtepomp kan namelijk koelen én verwarmen.

Met onze Impaero klimaatunit is het mogelijk om op verschillende manieren duurzaam te koelen;

Freecooling
Indirecte adiabatische koeling
Actieve koeling
Verwarmen en koelen

Onze oplossing

Energie besparen

Met een van onze klimaatoplossingen, de Impaero, kun jij tot wel 80% besparen op de energierekening door middel van o.a. warmteterugwinning. De ingebouwde lucht-lucht tegenstroomwisselaar, ook wel de warmtewisselaar genoemd, in de Impaero klimaatunit zorgt namelijk voor het energiebehoud.

Een belangrijk gegeven in deze is dat er door de eerste stappen van warmteterugwinning en gratis koelen, veel minder extra verwarmd of gekoeld dient te worden. Dit is direct merkbaar in de systeemkosten van een bron in de vorm van een verwarmings- en/of koelinstallatie en het verbruikskosten van dergelijke bronnen. Je bespaart dus op energie én in kosten.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Engineering
Advies voor industrie

Word klant en profiteer van vele voordelen