Klimaatconcepten

klimaatconcepten

Alius is dé specialist in duurzame klimaatbeheersing voor de industriële sector. Met onze klimaatconcepten zorgen wij voor energiebesparing, warmteterugwinning en een optimaal binnenklimaat op de werkvloer. Dankzij de Impaero, onze klimaatunit, dalen de energie kosten en wordt de CO2 uitstoot verminderd. Of het nu een hete zomer is of een koude winter, met behulp van ons klimaatconcept zit je er het hele jaar comfortabel bij.

Klimaatconcepten

De klimaatconcepten van Alius

Een wereld vol positieve energie. Dat is waar we bij Alius warm voor draaien. Onze klimaatconcepten zijn daar een onderdeel van, omdat energie besparen voor energie opwekken komt. Alles wat we besparen dient ook niet meer opgewekt te worden. Vandaar dat energiebesparende klimaatconcepten helemaal binnen de visie van Alius passen.

Als er ergens veel energie te besparen is, dan is het in de industriële sector. Hier moet vaak veel geventileerd worden vanwege vervuiling in de processen. Tegelijkertijd is het binnenklimaat van essentieel belang als het gaat om productie. Of het nu een binnenklimaat voor mensen of machines betreft. Door een goed klimaatconcept snijdt het mes aan twee kanten; jij hebt grip op jouw binnenklimaat en kunt dit naar het optimum sturen terwijl je bespaart op kosten, energie en CO2 uitstoot. Ieder bedrijf kent zijn eigen klimaatproblematiek en heeft een eigen vraagstuk. Daarom is een klimaatoplossing altijd specifiek voor jou ontworpen!

Oplossingen

Ontdek onze klimaatoplossingen

Ieder bedrijf kent zijn unieke toepassing van een optimaal binnenklimaat. Daarom is een klimaatoplossing van Alius altijd specifiek voor jou ontworpen. Allereerst gaan we uit van jouw uitdaging en gaan we na wat belangrijk is voor jouw proces, mensen, of machines. Door hier diep op in te gaan hebben we ondertussen veel ervaring in de industriële sector en processen. En daarmee kunnen we snel en gericht de best passende oplossing voor jouw vraagstuk vinden.

Onze oplossingen zijn gericht op de volgende vraagstukken en komen voort uit het hoofddoel, het creëren van een optimaal binnenklimaat:

Onze oplossing

Lasdampafzuiging

Binnen de lasindustrie zijn lasdampen al langer een bekend probleem. De uitvoering van het afvoeren van de lasdampen is echter lastiger. Wanneer heb je het nodig en hoeveel? Er zijn wel NEN-normeringen, maar hoe zou je dit moeten meten en hoe kom je aan die normeringen?

De belangrijkste reden om lasdampen af te voeren is natuurlijk het gezondheidsaspect voor de medewerkers. Daarnaast komt een goede afzuiginstallatie dit ten goede aan de productiviteit van de medewerkers en daarbij de algehele bedrijfsvoering. Echter kan veel ventileren ook leiden tot onnodig veel ventilatieverliezen of te hoge temperaturen in de zomerperioden. Met onze Alius klimaatconcepten kunnen we je bij dit vraagstuk helpen.

Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen;

Schonere lucht voor jouw medewerkers
Aangenaam binnentemperatuur
Kostenbesparing
Energiebesparing

Onze oplossing

Ventileren

Een van de oplossingen die wij bieden met onze klimaatconcepten is ventilatie op de werkvloer. Dat ventileren zorgt voor een beter klimaat op de werkvloer hoeven wij je niet te vertellen. Iedereen wil een gezonde en frisse werk/leefomgeving. In je bedrijfspand bereik je dit door vervuilde lucht af te voeren en schone geconditioneerde (buiten) lucht toe te voeren. Deze ververste lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Echter kost dit veel energie, want de buitenlucht is of te koud óf te warm. Wil je de lucht binnen verversen zonder lucht van buiten toe te voeren? Dan kost dit veel energie. Hiervoor bieden wij een oplossing. Met onze klimaatconcepten kunnen we namelijk zorgen voor een optimaal, geventileerde werkomgeving zonder hogere operationele kosten.

Onze oplossing

Verwarmen en koelen

Wordt het in jouw bedrijfspand veel te warm tijdens de zomerdagen? Dan wil jij natuurlijk een oplossing waardoor jouw personeel in een zo optimaal mogelijk binnenklimaat kan werken. Dit kan bijvoorbeeld deels door te koelen met vloerverwarming, maar het kan ook natuurlijk ook met de Impaero klimaatunit. In het laatste geval kan je zelfs extra koelen met een warmtepomp.

Naast het koelen in de zomer wil je natuurlijk dat jouw bedrijfspand in de winter verwarmd wordt. Ook dit kan met een warmtepomp. Een warmtepomp kan namelijk koelen én verwarmen.

Met onze Impaero klimaatunit is het mogelijk om op verschillende manieren duurzaam te koelen;

Freecooling
Indirecte adiabatische koeling
Actieve koeling
Verwarmen en koelen

Onze oplossing

Energie besparen

Met een van onze klimaatoplossingen, de Impaero, kun jij tot wel 80% besparen op de energierekening door middel van o.a. warmteterugwinning. De ingebouwde lucht-lucht tegenstroomwisselaar, ook wel de warmtewisselaar genoemd, in de Impaero klimaatunit zorgt namelijk voor het energiebehoud.

Een belangrijk gegeven in deze is dat er door de eerste stappen van warmteterugwinning en gratis koelen, veel minder extra verwarmd of gekoeld dient te worden. Dit is direct merkbaar in de systeemkosten van een bron in de vorm van een verwarmings- en/of koelinstallatie en het verbruikskosten van dergelijke bronnen. Je bespaart dus op energie én in kosten.

Onze producten

De Impaero

klimaatconcepten van Alius

De energie-efficiënte Impaero klimaatunit hebben we zelf ontwikkeld. Deze is robuust, onderhoudsvriendelijk en zeer geschikt voor vervuilde luchtstromen. Door de geïsoleerde behuizing is de Impaero eenvoudig buiten te plaatsen zonder verlies van warmte. Daarnaast kan er altijd aan de gestelde eisen en normen voldaan worden, omdat door de modulaire opzet van de klimaatunit altijd filters, verwarmingselementen en geluidsdempers na geplaatst kunnen worden.

Het materiaal van de kanalen is opgebouwd uit Polypropyleen. Dit materiaal heeft de eigenschap dat het in het productieproces van een zeer dunne wand gemaakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat de overdracht van energie nagenoeg gelijk is aan aluminium. Voordelen van Polypropyleen zijn een lage kostprijs en het is zeer geschikt tegen zuren. De Impaero wordt zo samengesteld dat deze altijd de beste oplossing biedt voor jouw specifieke vraagstuk.

De Impaero heeft een hoog rendement en een relatief laag energieverbruik. Enige kenmerken van de klimaatunit zijn:

Robuust
Onderhoudsvriendelijk
Eenvoud
Uniek samen te stellen

Partner worden

Partner voor installateurs

Steeds meer bedrijven zien het nut van verduurzamen en voeren dit ook door in de onderneming. Dat biedt kansen voor jou als installateur! Van warmteterugwinning en koelen tot het installeren van totale klimaatsystemen.

Grotere projecten voeren wij uit in samenwerking met partner installateurs. Samen met hen bieden wij duurzame en rendabele oplossingen in de industriële sector door gebruik van duurzame en innovatieve klimaattechniek.

Service support
Heb je vragen tijdens het installeren, zijn er onvoorziene omstandigheden die snel om een oplossing vragen of heb je hulp nodig bij service en onderhoud? Voor technische vragen en trouble shouting is ons service team 24/7 bereikbaar via 0497-556 866.

Benieuwd wat de voordelen voor jou zijn als je kiest om partner installateur van Alius te worden?

Duurzame samenwerking
Een bedrijf met expertise
Service hoog in het vaandel
Begeleiding van design tot installatie
Projectondersteuning

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

service afdeling
Service

Kijk op 'Mijn Alius' en ontdek het gemak