Oplossingen

Oplossingen

Bij Alius geloven we dat bijzondere en onvoorstelbare prestaties niet ontstaan door ingewikkeld te doen. Maar door 'gewoon' aan de slag te gaan en elke dag een stapje vooruit te zetten. Dit betekent in de praktijk dat we voortdurend op zoek zijn naar kennis, ideeën en oplossingen die de transitie vooral niet moeilijker maken dan hij al is. We denken dagelijks na over de thema's van de toekomst en experimenteren met materialen, toepassing en innovaties. Producten van de hoogste kwaliteit die eenvoudig en toegankelijk zijn, dát is waar wij naar streven. Zodat we het niet alleen voor ons, maar ook voor jou, leuk en makkelijk maken!

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Alleen de beste cellen voor jouw PV-paneel.

Zonnepanelen zijn anno nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zo was het totaal geïnstalleerd vermogen in 2019 in totaal 6874 megawattpiek, naar verwachting neemt dit alleen maar meer toe de komende jaren. Bij Alius kiezen we voor de kwaliteit van REC en DMEGC zonnepanelen.

PVT-systeem

invloed zonnepanelen op epc

Haal maximaal rendement uit je dak

Met een Volthera PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar er wordt thermische energie(warmte) mee opgewekt. Het dak krijgt hierdoor een dubbelfunctie.

Kenmerken

 • Compleet systeem
 • Twee-in-één oplossing
 • Hybride én all-electric toepassing
 • Geschikt voor grootschalige verduurzaming- én nieuwbouwprojecten
 • Geschikt voor commerciële projecten

Omvormers & optimizers

omvormer SolarEdge

Maken PV-panelen intelligenter

De omvormers en optimizers zijn onmisbaar in iedere pv-installatie. Sinds 2012 kiezen wij ervoor om uitsluitend het merk SolarEdge aan te bieden. De omvormer van SolarEdge is speciaal ontworpen om te werken met de SolarEdge power optimizers. De power optimizer zorgt voor ieder paneel afzonderlijk voor Maximum Power Tracking (MPPT) en spanningsbeheer. Hierdoor is de omvormer enkel verantwoordelijk voor de DC-AC omzetting en is deze eenvoudig, kosteneffectief en betrouwbaar.

Kenmerken

 • Commercieel aanbod
 • Residentieel aanbod
 • Smart-home oplossingen & monitoring

Smart home

smart home

Je eigen energie. De beste prestaties

De energietransitie vraagt niet alleen van ons om gebruik te maken van duurzame oplossingen, maar ook om slimmer met onze energie om te gaan. Bij Alius vinden we het belangrijk om totaaloplossingen aan te bieden en overal het maximale uit te halen. Daarom bieden wij o.a. smart home oplossingen en energiemanagement die je laten inzien wat het verbruik is in een woning. Laat je adviseren door Alius over smart home en energiemanagement voor jouw project en wees voorbereid op de toekomst!

Onze producten

Warmtepompen

Warmtepompen

Duurzaam verwarmen voor iedere woning

Nederland telde in 2020 meer dan 260.000 warmtepompinstallaties. Een groei van maar liefst 40% ten opzichte van het jaar ervoor. Wist je dat een groot deel van de CO2-uitstoot in Nederland ontstaat door het gebruik van gas voor verwarming en warmwaterproductie? Het gebruik van een warmtepomp kan die uitstoot tot zeker 30% verlagen in vergelijking met een cv-ketel. Bovendien zal de CO2-uitstoot blijven dalen, gekeken naar de toekomst: steeds meer elektriciteit is immers afkomstig van zogenoemde ‘groene energie’. Een warmtepomp is dus efficiënt, verkleint jouw ecologische voetafdruk en driekwart van de verbruikte energie wordt geleverd door het milieu. Een kwart van de verbruikte energie is elektriciteit, benodigd voor de aandrijving van de warmtepomp. Bij Alius hebben we de Vaillant aroTHERM plus warmtepomp in ons assortiment opgenomen. Deze brengt vele voordelen met zich mee.

Voordelen warmtepompen

 • Geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw
 • Installatie in één dag
 • Besparen op kosten en energie
 • Verkrijgbaar in hybride en all-electric systemen

Laadstations

Smappee laadstation

Laden wanneer het uitkomt

Elektrische auto’s zijn in opkomst. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker om een laadstation bij de woning te laten plaatsen. Op deze manier kan de auto gewoon thuis opgeladen worden en staat hij elke ochtend met een volle accu klaar. Daarnaast zorgt het laadstation voor sneller laden dan via een stopcontact en zijn de kosten lager dan met publiek laden! Bij Alius hebben we de laadstations van Smappee, Mennekes en SolarEdge in het assortiment opgenomen. Zodat we voor iedere toepassing een laadstation kunnen aanbieden. Zo zorgen we voor een duurzamere wereld!

Voordelen laadstations

 • Laden wanneer het uitkomt
 • Lagere kosten dan met publiek laden
 • Kosten zijn eenvoudig te verrekenen
 • Laadt de auto sneller dan met een stopcontact

Batterijopslag & Thuisaccu’s

batterijopslag en thuisaccu's

Maximaal eigen verbruik

De vraag naar batterijopslag en thuisaccu's neemt toe vanwege het vervallen van de terugleversubsidie en het capaciteitstarief in België en afbouw van de salderingsregeling vanaf 1 januari 2025 in Nederland. Door het wegvallen van deze regeling wordt het nog interessanter om zoveel mogelijk opgewekte energie zelf te gebruiken. Dit kan door slimmer om te gaan met je verbruik of door het opslaan van de duurzaam opgewekte energie in een thuisaccu of batterij. Bij Alius bieden wij diverse soorten batterijopslag en thuisaccu’s aan.

Voordelen batterijopslag

 • Vergroot je onafhankelijkheid van energieleveranciers
 • Haal het maximale uit jouw opgewekte zonne-energie
 • Bewaar jouw opgewekte energie voor een later moment

PV-montagesystemen

montagesysteem

De beste kwaliteit voor jouw project.

Een goed montagesysteem is een vereiste voor ieder degelijk pv-systeem. Bij Alius kiezen we voor de beste kwaliteit, gemak voor jouw als installateur en een zo esthetisch mogelijk systeem.

Wij bieden de volgende montagesystemen aan;

 • Aelex, inleg-montagesysteem
 • Aesthetica, het in-dak montagesysteem van Aelex
 • Sunbeam, de oplossing voor platte daken

Klimaatconcepten

klimaatconcepten

Energiebesparing en een optimaal binnenklimaat

Alius is dé specialist in duurzame klimaatbeheersing voor de industriële sector. Met onze klimaatconcepten zorgen wij voor energiebesparing, warmteterugwinning en een optimaal binnenklimaat op de werkvloer. Dankzij de Impaero, onze klimaatunit, dalen de energie kosten en wordt de CO2 uitstoot verminderd. Of het nu een hete zomer is of een koude winter, met behulp van ons klimaatconcept zit je er het hele jaar comfortabel bij.

Service

Service

We helpen je graag een stap verder.

Bij Alius raken we niet uitgepraat over zaken als 'cradle to cradle' en 'energy as a service'. Maar we begrijpen dat het voor jou als installateur best lastig is om bij te blijven over alle ins & outs. Daarom zijn wij continue aan het onderzoeken en ontdekken hoe we het voor jou makkelijker kunnen maken. Want ons motto is niet voor niets 'energie voor elkaar'.

Wij bieden jou

 • SolarEdge service
 • Advies en service over onze klimaatconcepten
 • Trainingen (op maat gemaakt)
 • Technisch projectadvies
 • SDE + advisering

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

service afdeling
oplossingen

Kijk op 'Mijn Alius' en ontdek het gemak