Oplossingen

Oplossingen

Bij Alius geloven we dat bijzondere en onvoorstelbare prestaties niet ontstaan door ingewikkeld te doen. Maar door 'gewoon' aan de slag te gaan en elke dag een stapje vooruit te zetten. Dit betekent in de praktijk dat we voortdurend op zoek zijn naar kennis, ideeën en oplossingen die de transitie vooral niet moeilijker maken dan hij al is. We denken dagelijks na over de thema's van de toekomst en experimenteren met materialen, toepassing en innovaties. Producten van de hoogste kwaliteit die eenvoudig en toegankelijk zijn, dát is waar wij naar streven. Zodat we het niet alleen voor ons, maar ook voor jou, leuk en makkelijk maken!

Laadstations

Smappee laadstation

Laden wanneer het uitkomt

Elektrische auto’s zijn in opkomst. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker om een laadstation bij de woning te laten plaatsen. Op deze manier kan de auto gewoon thuis opgeladen worden en staat hij elke ochtend met een volle accu klaar. Daarnaast zorgt het laadstation voor sneller laden dan via een stopcontact en zijn de kosten lager dan met publiek laden! Bij Alius hebben we de laadstations van Smappee, Mennekes en SolarEdge in het assortiment opgenomen. Zodat we voor iedere toepassing een laadstation kunnen aanbieden. Zo zorgen we voor een duurzamere wereld!

Voordelen laadstations

 • Laden wanneer het uitkomt
 • Lagere kosten dan met publiek laden
 • Kosten zijn eenvoudig te verrekenen
 • Laadt de auto sneller dan met een stopcontact

PVT-systeem

invloed zonnepanelen op epc

Haal maximaal rendement uit je dak

Met een Volthera PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar er wordt thermische energie(warmte) mee opgewekt. Het dak krijgt hierdoor een dubbelfunctie.

Kenmerken

 • Compleet systeem
 • Twee-in-één oplossing
 • Hybride én all-electric toepassing
 • Geschikt voor grootschalige verduurzaming- én nieuwbouwprojecten
 • Geschikt voor commerciële projecten

Warmtepompen

Warmtepompen

Duurzaam verwarmen voor iedere woning

Nederland telde in 2020 meer dan 260.000 warmtepompinstallaties. Een groei van maar liefst 40% ten opzichte van het jaar ervoor. Wist je dat een groot deel van de CO2-uitstoot in Nederland ontstaat door het gebruik van gas voor verwarming en warmwaterproductie? Het gebruik van een warmtepomp kan die uitstoot tot zeker 30% verlagen in vergelijking met een cv-ketel. Bovendien zal de CO2-uitstoot blijven dalen, gekeken naar de toekomst: steeds meer elektriciteit is immers afkomstig van zogenoemde ‘groene energie’. Een warmtepomp is dus efficiënt, verkleint jouw ecologische voetafdruk en driekwart van de verbruikte energie wordt geleverd door het milieu. Een kwart van de verbruikte energie is elektriciteit, benodigd voor de aandrijving van de warmtepomp. Bij Alius hebben we de Vaillant aroTHERM plus warmtepomp en de Weheat Blackbird in ons assortiment opgenomen. Deze brengen vele voordelen met zich mee.

Voordelen warmtepompen

 • Geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw
 • Installatie in één dag
 • Besparen op kosten en energie
 • Verkrijgbaar in hybride en all-electric systemen

Batterijopslag & Thuisaccu’s

batterijopslag en thuisaccu's

Maximaal eigen verbruik

De vraag naar batterijopslag en thuisaccu's neemt toe vanwege het vervallen van de terugleversubsidie en het capaciteitstarief in België en afbouw van de salderingsregeling vanaf 1 januari 2025 in Nederland. Door het wegvallen van deze regeling wordt het nog interessanter om zoveel mogelijk opgewekte energie zelf te gebruiken. Dit kan door slimmer om te gaan met je verbruik of door het opslaan van de duurzaam opgewekte energie in een thuisaccu of batterij. Bij Alius bieden wij diverse soorten batterijopslag en thuisaccu’s aan.

Voordelen batterijopslag

 • Vergroot je onafhankelijkheid van energieleveranciers
 • Haal het maximale uit jouw opgewekte zonne-energie
 • Bewaar jouw opgewekte energie voor een later moment

Smart home

smart home

Je eigen energie. De beste prestaties

De energietransitie vraagt niet alleen van ons om gebruik te maken van duurzame oplossingen, maar ook om slimmer met onze energie om te gaan. Bij Alius vinden we het belangrijk om totaaloplossingen aan te bieden en overal het maximale uit te halen. Daarom bieden wij o.a. smart home oplossingen en energiemanagement die je laten inzien wat het verbruik is in een woning. Laat je adviseren door Alius over smart home en energiemanagement voor jouw project en wees voorbereid op de toekomst!

Onze producten

PV-montagesystemen

montagesysteem

De beste kwaliteit voor jouw project.

Een goed montagesysteem is een vereiste voor ieder degelijk pv-systeem. Bij Alius kiezen we voor de beste kwaliteit, gemak voor jouw als installateur en een zo esthetisch mogelijk systeem.

Wij bieden de volgende montagesystemen aan;

 • Aelex, inleg-montagesysteem
 • Aesthetica, het in-dak montagesysteem van Aelex
 • Sunbeam, de oplossing voor platte daken

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Alleen de beste cellen voor jouw PV-paneel.

Zonnepanelen zijn anno nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zo was het totaal geïnstalleerd vermogen in 2019 in totaal 6874 megawattpiek, naar verwachting neemt dit alleen maar meer toe de komende jaren. Bij Alius kiezen we voor de kwaliteit van REC en DMEGC zonnepanelen.

Omvormers & optimizers

omvormer SolarEdge

Maken PV-panelen intelligenter

De omvormers en optimizers zijn onmisbaar in iedere pv-installatie. Sinds 2012 kiezen wij ervoor om uitsluitend het merk SolarEdge aan te bieden. De omvormer van SolarEdge is speciaal ontworpen om te werken met de SolarEdge power optimizers. De power optimizer zorgt voor ieder paneel afzonderlijk voor Maximum Power Tracking (MPPT) en spanningsbeheer. Hierdoor is de omvormer enkel verantwoordelijk voor de DC-AC omzetting en is deze eenvoudig, kosteneffectief en betrouwbaar.

Kenmerken

 • Commercieel aanbod
 • Residentieel aanbod
 • Smart-home oplossingen & monitoring

Advies

Advies voor industrie

Advies voor Industrie, MKB en installateurs

Bij Alius staan we klaar om je te helpen bij jouw energievraagstukken! Of dit nu gaat om creëren van een duurzame werkomgeving in jouw bedrijfshal zodat jouw vakman op het werk optimaal kan presteren en excelleren of om vraagstukken als het maximaliseren van eigen energieverbruik en netcongestie. Bij Alius begrijpen we de complexiteit van deze uitdagingen en vraagstukken en streven we ernaar om oplossingen te bieden die niet alleen duurzaam zijn, maar ook efficiënt en slim. Dit doen we door gratis quickscans aan te bieden bij jou op locatie en door uitgebreide adviestrajecten waarin we diverse oplossingen en businesscases presenteren. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Lees snel meer!

Industrie

Advies voor industrie

Een gezonde, comfortabele en duurzame werkplek

Bij Alius staan we klaar om je te helpen bij het creëren van een duurzame werkomgeving die niet alleen goed is voor jouw bedrijf, maar ook voor onze planeet. We zijn de adviseur en specialist in het creëren van een gezonde, comfortabele en duurzame werkplek in de industriële sector. Wij zorgen ervoor dat de vakman op zijn werk optimaal kan presteren en excelleren!

Thermische batterij

Flamco Thermische batterij

Thermische batterij, efficiënt opslaan.

Een thermische batterij zorgt voor de opslag van warmte om deze vervolgens af te geven wanneer de vraagt groot is. Dit kan zijn tijdens koude perioden of tijdens piekuren wanneer de energiekosten hoger zijn. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van duurzame materialen en processen om warmte over langere periodes zonder significante verliezen op te slaan. Deze technologie is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan efficiënte, duurzame warmteopslag en -levering. Bij Alius hebben we de thermische batterij Flamco FlexTherm Eco in ons assortiment opgenomen.

Infraroodpanelen

Greeniuz infraroodpaneel

Infraroodpanelen voor warmte en comfort.

Met de deadline van 2030 in het vooruitzicht, waarin 1,5 miljoen woningen van het gas af moeten zijn, en de uiteindelijke afsluiting van de gaskraan in 2050, staan we voor een grote taak. Het feit dat 86% van de Nederlandse woningen momenteel op het gasnet is aangesloten, benadrukt de dringende behoefte aan milieuvriendelijke en kostenefficiënte alternatieven. Deze verschuiving in energiegebruik vereist een zoektocht naar duurzame en kostenefficiënte alternatieven voor verwarming, waarbij infraroodpanelen een geschikt alternatief is. Bij Alius hebben wij de infraroodpanelen van Greeniuz in het assortiment opgenomen.

Service

Alius Service

We helpen je graag een stap verder.

Bij Alius raken we niet uitgepraat over zaken als 'cradle to cradle' en 'energy as a service'. Maar we begrijpen dat het voor jou als installateur best lastig is om bij te blijven over alle ins & outs. Daarom zijn wij continue aan het onderzoeken en ontdekken hoe we het voor jou makkelijker kunnen maken. Want ons motto is niet voor niets 'energie voor elkaar'.

Wij bieden jou

 • SolarEdge service
 • Advies en service over onze klimaatconcepten
 • Trainingen (op maat gemaakt)
 • Technisch projectadvies
 • SDE + advisering

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

service afdeling
oplossingen

Word klant en profiteer van vele voordelen