Thermische batterij

Flamco Thermische batterij

Een thermische batterij zorgt voor de opslag van warmte om deze vervolgens af te geven wanneer de vraagt groot is. Dit kan zijn tijdens koude perioden of tijdens piekuren wanneer de energiekosten hoger zijn. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van duurzame materialen en processen om warmte over langere periodes zonder significante verliezen op te slaan. Deze technologie is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan efficiënte, duurzame warmteopslag en -levering. Bij Alius hebben we de thermische batterij Flamco FlexTherm Eco in ons assortiment opgenomen.

Thermische batterij

Flamco FlexTherm Eco thermische batterij

De flamco FlexTherm zet elektriciteit om in warmte als buffer voor warmwatervoorziening. Dankzij zijn compacte design en efficiënte werking is de thermische batterij FlexTherm Eco geschikt voor elke woning en biedt het een zeer zuinige oplossing.

Nieuwbouwwoningen mogen tegenwoordig niet meer met een gasleiding opgeleverd worden. Om de woning toch van voldoende warm tapwater te voorzien kan de FlexTherm gebruikt worden. FlexTherm Eco werkt door middel van thermische opslag in een zogenaamd Phase Change Material (PCM). Dit materiaal reageert op temperatuurverandering door te smelten of te kristalliseren en daarbij energie op te nemen respectievelijk af te geven.

De FlexTherm maakt gebruik van een anorganisch zout, bekend als PCM dat wordt verwarmd tot wel 70 graden Celsius door een elektrische spiraal. Op deze temperatuur wordt het zout volledig vloeibaar. Wanneer er vraag is naar warm tapwater, koelt het zout af en geeft daarbij vrijgekomen warmte-energie af aan de watergevulde wisselaars, die op hun beurt warm tapwater produceren.

Voordelen

Voordelen Flamco FlexTherm Eco

De innovatieve FlexTherm heeft veel voordelen, zowel qua techniek als gebruik en milieuprestaties:

  • Het toestel past met zijn compacte afmetingen in elke woning.
  • De batterij is makkelijk te installeren en is onderhoudsarm.
  • De eindgebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement.
  • Het apparaat werkt snel en efficiënt dankzij hoge warmteopname- en afgifte en heeft uiterst gering warmteverlies, mede dankzij het vacuüm isolatiepaneel.
  • De FlexTherm Eco warmt in slechts 2,5 uur op.
  • Verder is het toestel schoon en milieuvriendelijk, omdat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat en 100% recyclebaar is.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Alius Service

Word klant en profiteer van vele voordelen