Warmtepompen

Warmtepompen

Nederland telde in 2020 meer dan 260.000 warmtepompinstallaties. Een groei van maar liefst 40% ten opzichte van het jaar ervoor. Wist je dat een groot deel van de CO2-uitstoot in Nederland ontstaat door het gebruik van gas voor verwarming en warmwaterproductie? Het gebruik van een warmtepomp kan die uitstoot tot zeker 30% verlagen in vergelijking met een cv-ketel. Bovendien zal de CO2-uitstoot blijven dalen, gekeken naar de toekomst: steeds meer elektriciteit is immers afkomstig van zogenoemde ‘groene energie’. Een warmtepomp is dus efficiënt, verkleint jouw ecologische voetafdruk en driekwart van de verbruikte energie wordt geleverd door het milieu. Een kwart van de verbruikte energie is elektriciteit, benodigd voor de aandrijving van de warmtepomp. Bij Alius hebben we de Vaillant aroTHERM plus warmtepomp en de Weheat Blackbird in ons assortiment opgenomen. Deze brengen vele voordelen met zich mee.

Voordelen warmtepompen

  • Geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw
  • Installatie in één dag
  • Besparen op kosten en energie
  • Verkrijgbaar in hybride en all-electric systemen

aroTHERM

Warmtepomp Vaillant aroTHERM plus

Deze warmtepomp is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Een snelle installatie; de lucht-water warmtepomp aroTHERM plus kan al in één dag worden geïnstalleerd. Het natuurlijke koudemiddel R290 propaan maakt een bijzonder hoge aanvoertemperatuur mogelijk tot 75°C*. Zo kan de aroTHERM plus ook worden gebruikt met bestaande radiatoren.

* Let op: 75°C is de technische mogelijkheid van de warmtepomp. Echter boven 65°C kan de warmteafgifte en efficiëntie van de warmtepomp verminderen. Het advies is daarom om het systeem te laten ontwerpen met een aanvoertemperatuur tot max 65°C.

Voordelen van een Vaillant warmtepomp

Besparing op kosten en energie (afhankelijk van de gekozen warmtebron en constructie van het gebouw
Opvallend stil dankzij het Sound Safe System en een geïntegreerde nachtmodus.
Meer ruimte door verwarmen, koelen én zelfs water verwarmen met slechts één toestel
Dankzij de aanvoertemperatuur tot 75°C ook een ideale warmtepomp voor renovatieprojecten ter vervanging van een cv-ketel
Een optimale bediening van de warmtepomp vanaf één unit of via een app op je smartphone
De systemen van Vaillant zijn op elkaar afgestemd, zodat u later gemakkelijk componenten kunt toevoegen

Hybride en all electric

Verkrijgbaar in hybride en all-electric

Het totaalsysteem van Vaillant is verkrijgbaar in hybride en all electric systemen. Welk systeem het meest geschikt is, hangt af van de woonsituatie en wensen.

Weheat

Weheat Blackbird

Weheat is een toonaangevend merk dat zich inzet voor duurzaamheid en innovatie in de verwarmingsindustrie. De warmtepompen, waaronder de Blackbird, zijn ontworpen met het oog op de toekomst: ze verminderen niet alleen de CO2-uitstoot, maar verlagen ook de energierekening. Dankzij het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals EPP en innovatieve 4G-connectiviteit, zetten ze duurzaamheid voort in elk aspect van het bedrijf. Met Weheat kiest je voor comfort, kwaliteit en een betere wereld.

Verwarmen op een duurzame manier krijgt een geheel nieuwe betekenis dankzij het innovatieve, horizontale ontwerp van Blackbird. Deze warmtepomp is uitgerust met geavanceerde 4G-connectiviteit en handige app-functionaliteit. Dit alles verpakt in een geluidsarme, trillingsdempende EPP-behuizing. Met een compact design van slechts 2m2 is de Blackbird warmtepompgeschikt voor vrijwel elk vlak oppervlak.

Voordelen van Weheat Blackbird

Onopvallend: dankzij het unieke horizontale ontwerp is de Blackbird minder zichtbaar en produceert het minder geluid.
Fluisterstil: met een geluidsdruk van slechts 49dB(A) kun je genieten van een rustige leefomgeving.
Flexibel: met een vermogen van 8 kW kun je kiezen voor een volledig elektrische opstelling of beginnen met een hybride systeem. Overschakelen naar volledig elektrisch is later eenvoudig en met minimale inspanning mogelijk.
Energiezuinig: de Blackbird warmtepomp heeft een A+++ energielabel

Werking

Hoe werkt een warmtepomp?

Er zijn 3 bronnen mogelijk voor het verkrijgen van warmte voor een warmtepomp: de zon, de bodem of grondwater. Die omgevingswarmte is echter niet meteen inzetbaar; de temperatuur dien je te verhogen. Om dat voor elkaar te krijgen, laat de warmtepomp een koudemiddel met een heel laag kookpunt circuleren. Vervolgens doorloopt dat koudemiddel vier fasen in een gesloten kringloop, zoals op het plaatje hieronder te zien is.

twee-in-één oplossing

Zonnepanelen en warmte oplossing in 1

In plaats van de aroTHERM warmtepomp kun je een woning ook verwarmen middels een zonnepaneel en thermische collector in één. Met het door Alius ontwikkelde PVT-systeem kunnen woningen zowel van elektriciteit als van thermische energie (warmte) worden voorzien. Het Volthera PVT-paneel bestaat uit een PV-paneel met een thermische collector aan de achterkant die de warmte onttrekt aan de buitenlucht. Deze warmte dient als bron voor de warmtepomp. Het dak krijgt hierdoor een dubbelfunctie.

Lees hier meer over Volthera.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Productspecialist
zonnepanelen

Word klant en profiteer van vele voordelen