Smart home

smart home

De energietransitie vraagt niet alleen van ons om gebruik te maken van duurzame oplossingen, maar ook om slimmer met onze energie om te gaan. Bij Alius vinden we het belangrijk om totaaloplossingen aan te bieden en overal het maximale uit te halen. Daarom bieden wij o.a. smart home oplossingen en energiemanagement die je laten inzien wat het verbruik is in een woning. Laat je adviseren door Alius over smart home en energiemanagement voor jouw project en wees voorbereid op de toekomst!

Smart- home oplossingen van SolarEdge

Smart- home oplossingen & monitoring

smart energy producten

Met behulp van SolarEdge smart energy producten is het voor de woningeigenaar mogelijk om overtollige PV-energie op een slimme manier te gebruiken. Dit zorgt voor een hoger eigen gebruik van de opgewekte zonne-energie. Vanuit woningeigenaren zal hier steeds meer vraag naar zijn, aangezien de salderingsregeling vanaf 2025 afgebouwd wordt.

Met behulp van de slimme schakelaars van SolarEdge kunnen huishoudelijke apparaten, waar en wanneer dat gewenst is, bediend worden via de SolarEdge monitoring app.

De smart energy producten bieden als voordeel dat ze geautomatiseerd, modulair en gebruiksvriendelijk zijn.

Wij bieden de volgende smart home producten van SolarEdge aan:

Smart energy boilerregelaar
Smart energy schakelaar en contactdoos
Smart energy relais

StorEdge

Optimaliseer je installatie met StorEdge

StorEdge Interface

Dé oplossing om bestaande PV-installaties geschikt en compatibel te maken met thuisaccu’s. De StorEdge interface van SolarEdge zorgt ervoor dat de omvormers van bestaande installaties kunnen worden uitgebreid met batterijopslag. In de nieuwste generatie omvormers is deze optie al standaard ingebouwd. Dankzij StorEdge kan overtollige productie van zonne-energie opgeslagen worden en vervolgens ingezet worden wanneer het de woningeigenaar uitkomt.

Met StorEdge is alles inzichtelijk in één monitoringsportaal en werken alle componenten optimaal samen! Combineer smart home en batterijopslag voor een optimaal resultaat. Laat je door ons adviseren voor jouw project.

StoreEdge biedt niet alleen voordelen voor woningeigenaren, maar ook voor jou als installateur:

Meer energie
Eenvoudig ontwerp & installatie
Volledig inzicht & makkelijk onderhoud
Grotere veiligheid

1-fase omvormer met EV-lader

1-fase omvormer met EV-lader

Met de 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-lader van SolarEdge is je klant klaar voor de toekomst. Deze 2-in-1 oplossing maximaliseert het eigen verbruik door overtollig PV-vermogen in te zetten voor het opladen van de elektrische auto. Het maakt niet uit of ze al een elektrische auto rijden of dat ze overwegen dit in de toekomst te gaan doen. Je kunt de omvormer met geïntegreerde EV-lader vandaag installeren en voegt de kabel en houder toe wanneer de klant eraan toe is.

Doordat de 1-fase omvormer met EV-lader netstroom en zonne-energie combineert laad je een elektrische auto tot 2,5 keer sneller op dan met een standaard EV-lader. De omvormer met EV-lader van SolarEdge is gemakkelijk te integreren in het monitoring platform van SolarEdge en je regelt de inbedrijfstelling eenvoudig via de SolarEdge SetApp.

Met een ingebouwde meter kun je het verbruik van de elektrische auto afzonderlijk controleren. Hierdoor kan de eindgebruiker gemakkelijk de oplaatstatus bijhouden, het opladen van de auto volgen en een oplaadschema maken. Met de omvormer en EV-lader van SolarEdge bespaart de klant tijd en geld door efficiënt gebruik te maken van de opgewekte zonne-energie.

Waarom is het interessant om te kiezen voor een omvormer met EV-lader? Je leest het in deze blog.

Voordelen van de 1-fase omvormer met EV-lader van SolarEdge:

Maximaliseert het eigen verbruik
Laad je elektrische auto tot 2,5 keer sneller op
Toekomst bestendig
Eenvoudige inbedrijfsstelling met de SetApp

contact

We helpen je graag vooruit

smart home

Word klant en profiteer van vele voordelen