Waarom is het interessant om te kiezen voor een 1-fase omvormer met EV-lader?

EV-lader
25-01-2021

In deze blog vertellen we je waarom het interessant is om de keuze te maken voor een 1-fase omvormer met EV-lader. Momenteel kun je in Nederland als je beschikt over een pv-installatie gebruik maken van de salderingsregeling. Dit betekent dat je opgewekte zonne-energie die je zelf niet gebruikt, terug mag leveren aan het elektriciteitsnet tegen een bepaald tarief. Met de salderingsregeling krijg je hier net zoveel voor als je betaalt voor de stroom die je afneemt van het energiebedrijf.

Veranderingen salderingsregeling

Vanaf januari 2023 gaat deze regeling veranderen en mag je jaarlijks minder energie terug leveren aan het net tegen een lager tarief dan voorheen. Om die reden wordt het belangrijker om meer van je opgewekte energie zelf te gaan gebruiken. In Vlaanderen is onlangs de regeling al aangepast, dus hier is het nu al belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden om het eigen verbruik te vergroten. Dit kan door het slim inzetten en gebruiken van je huishoudelijke apparaten, maar daarnaast is het ook interessant om je te verdiepen in de mogelijkheden van EV.

ev-lader

Elektrische auto

De verwachting is dat elektrisch rijden de komende jaren steeds interessanter wordt, niet alleen door het toenemende aanbod en hiermee aantrekkelijkere prijzen, ook de EU-doelstellingen en de Nederlandse klimaatplannen voor de komende jaren zijn gericht op elektrisch rijden. Daarnaast kun je wanneer je kiest voor zonnepanelen je auto dus ook nog goedkoper en duurzamer laden met je overschot aan opgewekte zonne-energie.

Heb je het idee om in de toekomst elektrisch te willen gaan rijden? Dan is het een slimme optie om te kijken naar een 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-lader. Deze EV omvormer is een omvormer voor je zonnepanelen en kan ook de opgewekte energie gebruiken om de auto op te laden. Schijnt de zon niet? Dan haalt de lader de energie van het net. Wanneer er genoeg zon aanwezig is wordt de opgewekte energie van de zonnepanelen gecombineerd met de energie van het net, waardoor de elektrische auto tot wel 2,5 keer sneller geladen kan worden. Zo wordt je auto altijd geladen, alleen als de zon voldoende schijnt krijgt het opladen een extra boost.

Een bijkomend voordeel van de omvormer met geïntegreerde EV-lader is dat deze volledig inzichtelijk is in de MySolarEdge app. Je ziet precies in de app hoeveel energie de zonnepanelen produceren en hoe snel de auto wordt opgeladen.

Voor jou als installateur

Als installateur is het ook interessant om dit product aan te bieden bij de eindklant, vanwege de 2-in-1 oplossing. Het installeren van de SolarEdge EV-omvormer werkt op dezelfde manier als een reguliere SolarEdge omvormer. Doordat het een EV-lader en omvormer in één is hoef je maar 1 keer het AC traject te maken. Dit scheelt je in arbeidstijd en daarnaast is er minder materiaal benodigd.

Door de 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-lader aan te bieden is je eindklant klaar voor de toekomst! Ga jij met ons de uitdaging aan om je eindklant voor te bereiden om te toekomst? Bekijk ook ons aanbod EV-laders op Mijn Alius.