5 redenen om de SolarEdge EV-lader aan te schaffen

SolarEdge EV-lader
21-06-2022

De SolarEdge EV-lader is inmiddels al enige tijd verkrijgbaar. Maar waarom zou nu je specifiek kiezen voor deze EV-lader? Samen met productspecialist Frans van Spreuwel geven we je 5 redenen waarom de SolarEdge EV-lader een goede keuze is om de elektrische auto mee op te laden en waarom deze ideaal is als uitbreiding van het volledige PV-systeem.

SolarEdge EV-lader

Reden 1: De SolarEdge EV-lader is geïntegreerd in de mySolarEdge app

Een groot voordeel is dat je jouw gehele PV-installatie en eventuele thuisaccu en smart energy apparaten samen met de EV-lader terug kan zien in één systeem, de mySolarEdge app. Hiermee heb je dus inzicht in je laadgeschiedenis, inzicht in je opbrengsten uit je PV-systeem, je elektriciteitsverbruik gedurende de dag en kun je dus op afstand je smart energy apparaten en je EV-lader aansturen. Frans zegt hierover: ‘’ Hoeveel mobiele apps heb je tegenwoordig niet op je telefoon staan? Al deze apps hebben ieder weer een eigen functie. Het grote voordeel van de SolarEdge EV-lader is dat deze geïntegreerd is in de mySolarEdge app, zodat je jouw volledige duurzame energie-installatie kan inzien en kan aansturen via één app. In de toekomst komen hier wellicht nog meer mogelijkheden bij en dan is het een grote pre als alles verbonden is met elkaar en je direct een goed overzicht hebt.’’

Reden 2: Één aanspreekpunt

Zowel voor de installateurs als voor de eindgebruiker is het een groot voordeel dat de SolarEdge EV-lader weer een extra uitbreiding is op het alles-in-één SolarEdge platform. Van omvormer, optimizer, thuisaccu’s, zonnepanelen, smart energy producten tot aan EV-laders. Voor (bijna) ieder onderdeel van de duurzame energie-installatie is er een oplossing van SolarEdge. Dit betekent dat je tevens ook één aanspreekpunt hebt voor service, voor de eindgebruiker in de vorm van de installateur, voor de installateur in de vorm van zijn leverancier. Bij Alius kunnen we daarnaast meekijken in jouw monitoringsysteem bij eventuele storingen om je zo van een passende oplossing te voorzien over de volledige installatie.

Reden 3: Mogelijkheid om tot 22kW snel te laden

De SolarEdge EV-lader biedt hele snelle oplaadmogelijkheden, het heeft namelijk een laadvermogen van 22kW. Dit betekent dat je in de praktijk met 2 uur je volledige elektrische auto zou kunnen opladen. Hierbij moet wel gezegd worden dat zowel de aansluiting van je woning als de accu van je auto hiervoor geschikt moeten zijn. Frans: ‘’ Tijdens onze basistraining EV-laadstations adviseren we je meer over de keuze van een laadstation en laadsnelheden. Schrijf je in voor deze training via Mijn Alius’’.

Meld je aan voor de Basistraining EV-laadstations

Reden 4: Gebruik overtollige PV om je elektrische auto te laden

Helaas moeten we nog even wachten op deze functionaliteit. Maar wanneer deze functie straks beschikbaar is (najaar 2022), is het mogelijk om nog meer uit je PV-installatie te halen en de door jouw opgewekte zonne-energie nog slimmer in te zetten voor eigen gebruik. Als je de SolarEdge EV-lader in gebruikt hebt wordt er straks eerst prioriteit gegeven aan zonne-energie voor het huis en wordt alle overtollige zonne-energie naar de auto geleid, zodat je niet aan het net hoeft te laden.

Daarnaast wordt het in de toekomst mogelijk om de tijd te programmeren wanneer je de auto nodig hebt, hierbij stel je in dat je EV moet laden uit overtollige zonne-energie – en zo nodig stroom van het net moet aanvullen – en je auto staat op tijd volgeladen klaar. Op deze manier maak je nog slimmer gebruik van je eigen opgewekte zonne-energie en reduceer je je elektriciteitskosten.

Reden 5: Optioneel verkrijgbaar met RFID-verificatie

Kies je voor deze optie bij jouw SolarEdge EV-lader? Dan heb je de mogelijkheid om in de toekomst OCPP compatibel te zijn. Dit betekent dat het mogelijk is om een charge point operator te koppelen aan je laadstation. Deze regelt de facturering als jij bijvoorbeeld een auto van de zaak rijdt of als je jouw EV-lader inzet als openbaar laadstation voor andere elektrische voertuigen en dit wil door factureren.

Conclusie, kies voor je gemak, kwaliteit en inzicht? Dan is de SolarEdge EV-lader de beste oplossing voor jouw project. Schaf de EV-lader aan bij jouw installateur of als installateur direct via Mijn Alius.

Is de wereld van EV volledig nieuw voor jou? Lees dan ook onze blog ‘’Het grote EV ABC’’.

Bestel de SolarEdge EV-lader direct via Mijn Alius