Maak kennis met de SolarEdge Home Batterij

Maak kennis met de SolarEdge Home Batterij_Tekengebied 1
22-09-2022

Met de stijgende vraag naar batterijsystemen is het slim om je hier voor de toekomst op voor te bereiden. Het aanbod aan batterijsystemen blijft hierin ook niet achter. Zo heeft SolarEdge de SolarEdge Home Batterij 10kWh op de markt gebracht. In dit artikel lees je alles over deze batterij en de voordelen hiervan.

SolarEdge Home Batterij

SolarEdge home Batterij

De Home Batterij is speciaal ontworpen om gemakkelijk te worden aangesloten op de 1-fase omvormers van SolarEdge. Bij het toepassen van de SolarEdge Home Batterij samen met een SolarEdge HD Wave omvormer is het niet nodig een Sesti te installeren. Naast de mogelijkheid om deze batterij op de SolarEdge HD Wave omvormer aan te sluiten is er ook de mogelijkheid om deze op een StorEdge HD Wave omvormer aan te sluiten.

De componenten die benodigd zijn voor dit batterijsysteem zijn een inline meter (voorheen de modbusmeter), een Home netwerk plug-in, een omvormer en natuurlijk de SolarEdge Home Batterij.

AC én DC gekoppelde opslag mogelijk

Met de batterij zijn er twee mogelijkheden om deze aan te sluiten op de omvormer, namelijk AC- of DC- gekoppeld. Het voordeel van een DC-gekoppeld systeem is dat er minder componenten benodigd zijn en er minder kans is op storingen. Daarnaast is de omzetting van AC naar DC niet nodig waardoor het systeem vaak efficiënter zal zijn.

De AC-gekoppelde systemen hebben als voordeel dat ze vaak flexibeler zijn. De omvormer voor de accu en de omvormer voor de zonnepanelen kunnen namelijk op twee verschillende plaatsten geïnstalleerd worden. Een ander voordeel aan een AC-gekoppeld systeem is dat de accu en de omvormer die aangesloten is op de zonnepanelen los van elkaar werken.

Voordelen batterijsysteem

Batterijsystemen hebben als voordeel dat de onafhankelijkheid van energieleveranciers vergroot wordt, er het maximale uit de opgewekte zonne-energie gehaald wordt en wordt de opgewekte energie voor een later moment bewaard.

De SolarEdge Home Batterij heeft daarnaast nog als voordeel dat het ontworpen is voor snellere batterij-installatie. Het is namelijk een simpele plug-and-play installatie met makkelijke configuratie op mobiel via de SetApp. Verder zijn er geen extra hardwarecomponenten benodigd om de batterij te beheren. Daarnaast wordt er met de installatie van deze batterij bespaard op bedrading, arbeid en installatie door de draadloze communicatie van de batterij met de omvormer.

Naast het installatiegemak is ook het onderhoud eenvoudig met het SolarEdge monitoring platform te regelen. Via het platform zijn namelijk de real-time gegevens over het batterijniveau en de prestaties af te lezen.

SolarEdge Home Batterij

Maak kennis met de SolarEdge Home Batterij

Inzichtelijk in Portaal

Niet alleen voor jou als installateur heeft dit batterijsysteem voordelen, ook voor de eindgebruiker is dit product van alle gemakken voorzien. Zo heeft de eindgebruiker de mogelijkheid om de status van de batterij in de MySolarEdge bij te houden. Hierin is namelijk inzichtelijk of de batterij aan het laden is, hoe ver de batterij opgeladen is en of bijvoorbeeld de elektrische auto aan het laden is.

Wil je meer informatie over de SolarEdge Home Batterij? Volg dan eens onze Introductietraining Batterijen. Aanmelden kan via de link hier.

Wil je de batterij direct aanschaffen? Bestel dan gemakkelijk via Mijn Alius.