6 redenen voor woningeigenaren om de Inline Meter te laten plaatsen

SolarEdge Inline Meter
21-12-2022

Profiteren van slimme energie in huis? Dan kun je niet om het kloppende hart van het SolarEdge smart energy ecosysteem heen, de SolarEdge Inline Meter! In deze blog geeft productspecialist Frans van Spreuwel zes redenen waarom iedere woningeigenaar een Inline Meter bij zijn SolarEdge PV-systeem zou moeten installeren. Eerst even terug naar de basis, want wat is de Inline Meter van SolarEdge nu precies? De Inline Meter is de vervanger van de Energy Meter met stroomspoelen. In tegenstelling tot zijn voorganger is de Inline Meter makkelijker en sneller te installeren in de meterkast en zijn de stroomspoelen al geïntegreerd in het product. Deze slimme meter zorgt voor gedetailleerd inzicht in productie, verbruik en opslag. Benieuwd waarom het voor woningeigenaren nu zo’n interessant product is? Lees dan snel onze zes redenen!

1. Slim én toekomst ready

Wil jij jouw PV-systeem slimmer maken en in de toekomst nog uitbreiden met andere duurzame energie-oplossingen zoals een laadpaal, thuisbatterij of smart energy producten? Dan is de Inline Meter een must, deze meter zorgt namelijk voor slimme sturing die noodzakelijk is bij het gebruiken en koppelen van de verschillende oplossingen. Wil jij nu nog geen laadstation of accu? Dan is het toch alvast verstandig om de Inline Meter te installeren, zodat je klaar bent voor de toekomst!

2. Draadloos

Het is mogelijk om de Inline Meter draadloos aan te sluiten via het SolarEdge Home Network. Hierdoor is het waarschijnlijk niet nodig om extra communicatiekabels te installeren in je woning. Uiteraard blijft bekabelde aansturing ook altijd mogelijk.

Inline Meter

SolarEdge Inline Meter

3. Check je energiefactuur

Dankzij de nauwkeurige metingen (tot 1% nauwkeurig) van de Inline Meter kun je controleren of de factuur van jouw energieleverancier overeenkomt met de resultaten uit jouw meter. Wel zo fijn met de huidige energieprijzen!

4. Meten = Weten

Als je de Inline Meter installeert heb je niet alleen inzicht in wat je PV-systeem opwekt (dit is gratis en standaard), maar heb je inzicht in je totale energieverbruik en je eigen opgewekte energieverbruik.

5. Realtime inzicht

Naast een volledig inzicht in jouw energieverbruik heb je ook nog eens realtime inzicht. Dit betekent dat je ieder moment van de dag ziet wat er in huis gebeurt, wat bepaalde apparaten verbruiken aan energie en wat dit voor invloed heeft op jouw totale energieverbruik én daarmee dus op jouw energierekening.

6. Aansturing vanuit 1 app.

Tot slot is het mogelijk om de meeste van jouw duurzame energie-oplossingen aan te sturen vanuit één app op je telefoon of desktop. Denk hierbij aan een laadstation, thuisaccu en overige slimme energieproducten voor in huis. Hiervoor geldt enkel de voorwaarde dat deze producten compatibel moeten zijn met SolarEdge.