PV-montagesystemen

montagesysteem

Een goed montagesysteem is een vereiste voor ieder degelijk pv-systeem. Bij Alius kiezen we voor de beste kwaliteit, gemak voor jouw als installateur en een zo esthetisch mogelijk systeem.

Wij bieden de volgende montagesystemen aan;

  • Aelex, inleg-montagesysteem
  • Aesthetica, het in-dak montagesysteem van Aelex
  • Sunbeam, de oplossing voor platte daken

Aelex

Aelex, inleg-montagesysteem voor zonnepanelen monteren

Wij zijn continu op zoek naar mogelijkheden om het voor jou als monteur nog eenvoudiger te maken om zonnepanelen te monteren/installeren. Vanuit die gedachte bieden wij bij Alius het op-dak montagesysteem Aelex aan. Kwalitatief, esthetisch en duurzaam. Vanuit die gedachte heeft Aelex het inleg-montagesysteem ontwikkeld. De kwaliteit van de verschillende componenten van het montagemateriaal voor zonnepanelen staat dan ook voorop.

Aelex is een inleg-systeem voor schuine daken waarbij een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd met behulp van schroefdaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. De profielen worden met een ankerplaat vastgeschroefd op de tengels, waardoor de kwaliteit van dakpannen of dakconstructie geen invloed heeft op de bestendigheid van het systeem.

Het Aelex inlegsysteem is toe te passen als een montagesysteem voor zonnepanelen op een pannendak, een golfplatendak en een damwand-/sandwichplatendak. Daarnaast is Aelex continu bezig met het verder ontwikkelen van zijn producten en zijn er ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld bevestiging zonnepanelen als gevel-montage.

De voordelen van Aelex

Inlegsysteem voor montage zonnepanelen
Strakke uitstraling
Snelle en vakkundige montage
Voorkomt schade aan panelen
Onderhoudsvriendelijk
Optimale support
Inleg-montagesysteem

Aesthetica, het in-dak montagesysteem van Aelex

Aesthetica, het indak-montagesysteem van Aelex

Gebaseerd op het inleg-systeem heeft Aelex het indak-montagesysteem Aesthetica ontwikkeld.. Met het indak-systeem Aesthetica liggen de zonnepanelen volledig geïntegreerd in het dak. Ze liggen niet óp de dakpannen, maar komen in plaats van dakpannen. Hierdoor vormen de panelen één geheel met het bestaande dak. Met behulp van het speciaal ontworpen inlegframe ogen de panelen niet alleen mooi, maar zijn ze dankzij dit bevestigingssysteem voor zonnepanelen ook nog eens makkelijk te plaatsen!

Gebruik van het indak-montagesysteem Aesthetica betekent;

Ongekende esthetische waarde
Volledige integratie met het dak
Veelzijdige opstelling mogelijkheden
Betere systeemprestaties door windkoeling
Aesthetica

Sunbeam

Sunbeam, de oplossing voor montage zonnepanelen op platte daken

Bij Alius kiezen wij voor het ondersteuningssysteem van Sunbeam. Deze oplossing voor de montage van zonnepanelen op platte daken maakt gebruik van een slimme en stabiele constructie waardoor een zeer snelle montage mogelijk is.

Het plat-dak landscape systeem is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, namelijk Universal en Symmetrical. Universal is de oplossing voor zonnepanelen die naar het zuiden zijn gericht. De Symmetrical opstelling wordt ook wel oost-west opstelling genoemd. Bij deze opstelling worden er twee zonnepanelen geplaatst, symmetrisch aan elkaar. Niet ieder dakoppervlak is ideaal voor een Sunbeam landscape opstelling, daarom is er nu Sunbeam Portrait. Op daken met beperkte ruimte kun je met een portrait oost-west opstelling veel meer panelen kwijt dan met een landscape opstelling. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld lange smalle panden. Ook voor grotere PV-panelen biedt Sunbeam een oplossing. Het Sunbeam Nova systeem is vergroot en is daardoor geschikt voor pv-panelen met een maximale lengte van 2388 mm en een maximale breedte van 1155 mm. Voor de nieuwste generatie extra grote panelen met een maximale lengte van 2500 mm en een maximale breedte van 1310 mm is Sunbeam Supra ontwikkeld.

Ben je installateur en wil je graag advies over het beste systeem voor jouw project? Onze experts kijken graag met je mee naar het optimale legplan voor zonnepanelen op plat dak.

Uitvoeringen

Sunbeam Nova Universal
Sunbeam Nova Symmetrical
Sunbeam Nova Portrait
Sunbeam Nova voor grotere PV-panelen
Sunbeam Supra Symmetrical
Sunbeam

contact

We helpen je graag vooruit

pv-montagesystemen

Word klant en profiteer van vele voordelen