Exclusief bij Alius; Sunbeam portrait opstellingen

Sunbeam portrait opstelling
20-08-2020

Bij Alius denken we graag met je mee. Daarom zijn we nu ook jouw partner voor het uitwerken van portrait opstellingen voor platte daken! De Sunbeam portrait opstelling is geschikt voor plat dak en is beschikbaar voor zowel zuid, als oost/west opstellingen.

Samenwerking Sunbeam

Het merk Sunbeam is al een aantal jaren verkrijgbaar bij Alius als ondersteuningsoplossing voor platte daken. De laatste tijd zagen we een stijgende vraag naar portrait opstellingen voor platte daken. Volgens Robert Cornelis, Accountmanager bij Alius, valt dit als volgt te verklaren; ‘’Steeds meer bedrijven en particulieren willen hun eigen energie opwekken. Echter is niet ieder dakoppervlak ideaal voor een reguliere Sunbeam landscape opstelling. Bij Alius denken we graag mee met onze klanten, omdat we onze klanten zien als partners. Het is zaak om samen een passende oplossing te vinden voor de eindklant. Dit gebeurt vaak in samenspraak met onze afdeling ontwikkeling of projecten. Voor dit vraagstuk hebben we contact opgenomen met Sunbeam, onze vaste leverancier van ondersteuningssystemen om te kijken of we gezamenlijk tot een oplossing konden komen.’’

Sunbeam portrait opstellingen

Na een uitgebreide brainstrom hebben we samen met Sunbeam de oplossing gevonden voor het vraagstuk van onze partners. Een portrait systeem! De Sunbeam portrait opstelling is voornamelijk geschikt voor projecten met een beperkt dakoppervlak. Cornelis: ‘’Met een portrait opstelling kun je op een dak met beperkte ruimte met een oost/west opstelling veel meer panelen kwijt dan met een traditionele landscape opstelling. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld lange smalle panden. Zo kunnen onze klanten het maximale uit het dak halen. Daarnaast zien we dat met name de vraag naar oost/west opstellingen toeneemt. Dit komt omdat hierbij de energieopbrengst over de hele dag wordt verspreid. Met het oog op de toekomst en batterijopslag is dit nog interessanter. Zelfconsumptie speelt namelijk een steeds belangrijkere rol. De zuid opstelling leent zich weer perfect voor de kleinere daken waar je simpelweg niet anders kunt. De portrait opstellingen van Sunbeam bieden hier dus nieuwe mogelijkheden.
Alius zal de komende 8 maanden als exclusieve distributeur de Sunbeam portrait opstelling aanbieden op de Nederlandse markt. Rob Minnée, Manager Sales & Marketing bij Sunbeam, zegt over deze samenwerking: ’’We werken nu al geruime tijd samen met Alius en hebben er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk de markt kunnen opwarmen voor de portrait opstelling.’’

Sunbeam portrait opstelling

Voor alle projecten zullen wij de uitwerking voor je verzorgen. Onze engineers zijn de afgelopen tijd opgeleid om de calculaties te maken voor ieder project. Uiteraard kun je ook terecht voor ondersteuning en service zoals je van ons gewend bent!

De Sunbeam portrait opstelling is geschikt voor panelen met een lengte van 1640mm tot 1700mm, paneel breedte van 976mm tot 1056mm en een paneel dikte van 23mm tot 50mm.

Wil je meer informatie over de Sunbeam portrait opstelling of wil je deze bewonderen in de showroom? Klik hier om een afspraak te maken.
Direct jouw project laten uitwerken door onze engineers? Neem dan contact met ons op.