Even bellen met... Erik Holtrust - Productmanager bij Sunbeam

07-12-2023

Hi Erik, leuk om even bij te praten! Dit jaar hebben jullie Sunbeam Supra gelanceerd en zijn jullie verhuisd naar een nieuw pand. Dat klinkt als een druk jaar. Hoe kijk je terug op 2023?

Hi Alius, we hebben inderdaad een druk jaar achter de rug. We hebben een mooi jaar hebben gehad met Sunbeam. Er zijn een hoop stappen gezet met Sunbeam Supra, onze oplossing voor grotere panelen en ideaal voor commerciële platte daken. Met dit product hebben we tijdens de Solar Solutions de Best Innovation Award gewonnen en daar zijn we heel trots op! Ook zijn we afgelopen zomer verhuisd naar een nieuw pand in Amersfoort. Om onze plannen te realiseren hebben we meer ruimte nodig. Nu hebben we een prachtig kantoor inclusief trainingsruimte en showroom. En dan hebben we ook nog Galileo 2.0 gelanceerd, onze online calculator waarmee je eenvoudig een Sunbeam project uitwerkt. Uiteraard blijven we onze calculatietool doorontwikkelen en komen er in de nabije toekomst nog veel meer mogelijkheden bij!

Jullie hebben uitgesproken om het meest duurzame montagesysteem te ontwikkelen. Welke stappen hebben jullie al gezet en welke stappen gaan jullie nog zetten om dit te bereiken?

Sinds 2020 is Sunbeam als eerste in Nederland gecertificeerd voor onze volledige CO2-neutrale productie. Dit gaat dan natuurlijk in combinatie met compensatie. Onze duurzame missie is om in 2040 volledig klimaatneutraal te produceren. Eerst lag onze focus op ‘eenvoudige’ stappen, zoals het gebruikmaken van herbruikbare kunststoffen en duurzaam aluminium. Voor het verlagen van onze CO2-uitstoot is het staalgebruik hierin de grootste uitdaging, kunnen we het gebruik hiervan reduceren of produceren met minder uitstoot? In ieder geval zitten we momenteel net iets boven onze doelstelling van 6% reductie per jaar. Onze volgende stap wordt het doorlichten van milieuvervuiling en mensenrechten in de volledige sector.

Een mooie ambitie Erik! En, wat mogen we in 2024 van jullie verwachten qua productontwikkeling?

Ik gaf net al een kleine hint, maar we gaan onze Galileo calculator flink uitbreiden. Het is sinds kort mogelijk om je Sunbeam Luna systeem hierin te tekenen naast het Supra systeem en begin volgend jaar volgt ook Nova. Het mooie hiervan is dat je dan alle drie de types kunt toepassen in één project. Daarnaast worden ook de accessoires geïntegreerd in de tool. Verder volgt ook de introductie van het Supra Universal systeem en gaan we de laatste puntjes op de ‘i’ zetten in ons nieuwe pand. We willen in de toekomst onze klanten verwelkomen bij ons op kantoor en ook hier onze kennis verder delen. Tot slot blijven we natuurlijk continu bezig met het verbeteren van ons portfolio, zo ook in 2024.

Welke tip wil jij tot slot meegeven aan onze partners?

Kies voor kwaliteit, of dat nu gaat om een zonnepaneel, montagesysteem of een omvormer. Het is vooral van belang dat we met zijn allen streven naar een eindresultaat van de hoogste kwaliteit. Maak daarom verstandige keuzes. Als ik het op onszelf betrek dan zorgen wij ervoor dat alle montagesystemen jaarlijks verbeterd worden aan de hand van feedback vanuit de installateur. Uiteindelijk moeten zij ermee werken. Dus heb je feedback voor ons? Wij horen het graag!