Dit is de nieuwe uitbreiding op het Sunbeam Nova systeem

Sunbeam Nova
12-03-2021

Sunbeam komt met een oplossing voor grotere pv-panelen! De laatste tijd neemt het formaat panelen toe. Om deze reden heeft Sunbeam het bestaande Nova systeem vergroot en daarmee de plaatsing voor grotere panelen vergemakkelijkt. Met de uitbreiding blijven alle voordelen van het Nova systeem behouden waarbij kwaliteit, gebruiksgemak én snelheid voorop staan.

De ideale positie oost-west opstelling voor jouw project

Het uitgebreide systeem is als landscape-opstelling te gebruiken voor panelen met een maximaal formaat van 2156 mm. Voor de portrait-opstelling is Sunbeam Nova geschikt voor panelen met een minimale afmeting van 2007mm tot een maximale lengte van 2388 mm. De maximale breedte hierbij is 1155 mm. De panelen kunnen zowel op de korte als op de lange zijde geklemd worden. Op deze manier wordt altijd voldaan aan de gestelde eisen van paneelfabrikanten.

Voor jou als installateur verandert er eigenlijk niets. Ook bij grotere panelen kun je gebruik blijven maken van dezelfde tools en universele klemmen. Bij plaatsing op de draagconstructie worden de panelen direct geaard middels potentiaal vereffening volgens NEN 1010. Daarnaast is het ook mogelijk om Sunbeam Nova alvast te plaatsen en in een later stadium de panelen te installeren. Dit biedt in de praktijk weer veel voordelen!

Sunbeam Nova

Portrait-opstellingen met kleinere PV-panelen

bij Alius hebben wij de exclusiviteit op Sunbeam portrait-opstellingen met panelen tot 1700 mm. Klik hier om meer over deze oplossing te lezen!

Wil je voor jouw project gebruik maken van Sunbeam Nova? Mail dan naar info@alius.nl en wij zorgen voor het ontwerp en de calculatie, zodat jij gegarandeerd bent van de meeste ideale én veilige constructie voor jouw project.