Vernieuwde dakhaak en basisprofiel voor het Aelex montagesysteem

vernieuwde producten aelex
04-11-2020

Nog sneller, eenvoudiger én beter! Goed nieuws vanuit Aelex, onze leverancier van het prachtige inleg-montagesysteem! Deze week lanceert Aelex twee vernieuwde producten die het werk voor jou als installateur van zonnepanelen op schuine daken, nog een stukje sneller, eenvoudiger en beter moeten maken.

Innovaties van Aelex

Aelex is continue aan het ontwikkelen en verbeteringen aan het doorvoeren voor montage-oplossingen die het mogelijk maken om jouw vakmanschap nog beter in te lijsten. Zo is een paar maanden geleden de indak-oplossing al geüpgraded naar een 2.0 versie. Deze valt nog lager in het dak en behoeft minder onderdelen.  Ook is de indak-oplossing beschikbaar gekomen als BIM-object en is twee maanden geleden een vernieuwde configuratietool en website gelanceerd. Nu is de beurt aan het inleg-montagesysteem zelf. Met de komst van een vernieuwde dakhaak en basisprofiel versnelt het installatieproces, komt het totale systeem lager op het dak te liggen én wordt de onderzijde nog strakker afgewerkt met een eind cover.

vernieuwde producten aelex

De vernieuwde dakhaak

De vernieuwde dakhaak is door een nieuw en vooruitstrevend design lichter en beter hanteerbaar dan de eerdere variant. De dakhaak is verstelbaar in hoogtes en door middel van het opvulplaatje kan de dakhaak voor alle diktes dakpannen gebruikt worden. Daarnaast is de bevestigingsmanier van de dakhaak op het basisprofiel vernieuwd. Het bevestigen kan nu eenvoudig met behulp van een kliksysteem. Hiermee kunnen in één keer verschillende dakhaken boven elkaar bevestigd worden op een basisprofiel. Dit scheelt weer in installatietijd!

vernieuwde producten aelex

Het vernieuwde basisprofiel

Voortaan worden de basisprofielen vastgezet van bovenaf. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde schroefbitjes die gebruikt worden voor de bevestiging van de dakhaken op de underlayment stroken en de proficlick op de basisprofielen. Zo heb je geen gedoe meer met hamerkopbouten en flensmoeren. Naast de basisprofielen worden ook de koppelstukken nu vanaf bovenaf gemonteerd en is het basisprofiel van zijde te wisselen door de clip te draaien. Hierdoor kan het systeem voor ieder type gegolfde dakpan gebruikt worden!

Het vernieuwde basisprofiel is verkrijgbaar in verschillende lengtes, waardoor zaagverlies zo veel mogelijk wordt beperkt. Tot slot is er natuurlijk ook aan de esthetiek gedacht, want de onderzijde van het basisprofiel is nu strakker afgewerkt dan ooit met een basisprofiel eindcover. Deze is voorzien van breeklijnen om hem met het basisprofiel mee te laten lopen.

Bekijk ook de vernieuwde handleiding om goed voorbereid aan het werk te gaan!

Kortom, met deze vernieuwde producten kan Aelex nog beter de propositie ‘’vakmanschap ingelijst’’ waarmaken. Want zeg nu zelf, verdienen jouw PV-panelen niet de allermooiste en beste kwaliteit ‘lijst’ die er te vinden is?

Ontdek de voordelen van de vernieuwde Aelex producten

Vernieuwde dakhaak én basisprofiel

De vernieuwde dakhaak en basisprofiel zijn nu verkrijgbaar in de Aelex configurator. Begin direct met het samenstellen van jouw project.