Service

Alius Service

Bij Alius raken we niet uitgepraat over zaken als 'cradle to cradle' en 'energy as a service'. Maar we begrijpen dat het voor jou als installateur best lastig is om bij te blijven over alle ins & outs. Daarom zijn wij continue aan het onderzoeken en ontdekken hoe we het voor jou makkelijker kunnen maken. Want ons motto is niet voor niets 'energie voor elkaar'.

Wij bieden jou

 • SolarEdge service en RMA-afhandeling
 • Trainingen (op maat gemaakt)
 • Technisch projectadvies én uitwerking
 • Begeleiding bij eerste installatie
 • Adviestrajecten voor de (groot)zakelijke sector

SolarEdge

SolarEdge service

Wat als er een storing optreedt in jouw installatie? Kom je problemen tegen bij de montage van de panelen? Wil de registratie van het systeem niet lukken? Of heb je vragen over de panelen en de omvormers?

Onze SolarEdge service afdeling staat 24/7 voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Het leveren van kwaliteit en service staat bij ons hoog in het vaandel. Het delen van onze kennis en ervaringen richting onze partners is hierdoor essentieel. Want over hoe meer kennis jij beschikt, des te sneller kunnen we onze eindgebruikers helpen met een passend antwoord of goede oplossing.

Naast onze telefonische helpdesk, kunnen wij je ook ondersteunen met de RMA afhandeling. Wij maken graag voor jou de case aan en bieden je een volledige ondersteuning op administratief gebied.

Tot slot kunnen onze servicemonteurs je ondersteunen op locatie.

Direct contact met onze servicedesk? Bel dan naar: +31 (0) 497 556 866

Klimaatconcepten

Klimaatconcepten service

Onze engineers gespecialiseerd in klimaatconcepten geven je graag een onafhankelijk advies over de beste oplossing voor iedere specifieke situatie. In het ontwikkelproces van elk project worden kritische vragen gesteld, zoals: Welke oplossing levert de meeste energiebesparing op? Hoe kan de klimaatinstallatie zo energiezuinig mogelijk gemaakt worden? Moet er bijverwarmd worden of juist gekoeld? Wat zijn de wettelijke eisen? Maar ook wat is de terugverdientijd, wat is de budgetprognose? Uit de vele factoren die meespelen zoals energieverbruik, prijs, milieu en betrouwbaarheid, wordt de beste oplossing voor ieder project gevonden. Wij engineeren vervolgens het hele ontwerp. Komen we tijdens de installatie onvoorziene omstandigheden tegen, dan vinden onze engineers altijd een passende oplossing.

Ons service team is er daarnaast voor al je overige vragen en geeft een snelle oplossing als het gaat om technische ondersteuning, plaatsen van orders en het leveren van onderdelen. Natuurlijk maken we ook bij projecten de kosten en terugverdientijd inzichtelijk en wordt een goede budgetprognose gemaakt. Met onze calculatiesoftware kunnen wij goed, snel en efficiënt elk ontwerp berekenen.

Voor onze klimaatconcepten maken we gebruik van op maat gemaakte software, specifiek voor jouw project en aangesloten op jouw behoeften en doelstellingen.

Technisch project advies

Technisch project advies

Ons team bestaat uit professionals met (veelal) een technische achtergrond. Wij geven je graag een onafhankelijk advies over de te kiezen producten en de beste oplossing voor iedere specifieke situatie. Per project kunnen we deze voor je uitwerken, maken we een opbrengstberekening en kijken we naar de technische en economische haalbaarheid.

Daarnaast kunnen we je vragen beantwoorden over de SolarEdge site designer en de Aelex configurator. Kom je hier nu net uit, dan helpen wij je graag verder en tekenen we het project voor je in.

SDE+

SDE+ ondersteuning en advies

Steeds meer bedrijven zijn bezig met het verduurzamen van hun bedrijf. Een van de redenen hiervan is omdat ze gebruik kunnen maken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Bij Alius kunnen we jou als installateur ondersteunen met de aanvraag voor je klant. We kunnen meekijken met de wensen van de eindklant en geven graag advies op praktisch gebied en haalbaarheid. Uiteraard is het ook mogelijk wij dat de aanvraag uit handen nemen.

Trainingen

Trainingen

Elkaar een stapje verder helpen zodat we de wereld kunnen voorzien van zoveel mogelijk positieve energie, dat is waar we ons bij Alius voor in zetten. We hechten veel waarde aan veiligheid en kwaliteit en ondersteunen jou als installateur hier graag bij. Daarom geven onze productspecialisten verschillende trainingen over de oplossingen die Alius biedt. Je kunt bij ons terecht voor de volgende trainingen en kennissessies;

 • SolarEdge residentiële systemen training
 • Basistraining Solar
 • Basistraining EV-laadstations
 • Smappee training
 • Introductietraining Batterijen
 • SolarEdge zakelijke systemen training
 • Basistraining Warmtepomp installaties

Daarnaast bieden wij op maat gemaakte trainingen voor jouw specifieke vraag of situatie. Wil je hier gebruik van maken of wil je dat we naar jou toekomen voor een training op locatie? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer informatie over de inhoud van onze trainingen, een overzicht van de trainingsdata of wil je je inschrijven voor een training, ga dan naar Mijn Alius.

contact

We helpen je graag vooruit

service Alius

Word klant en profiteer van vele voordelen