Laadstations

Smappee laadstation

Elektrische auto’s zijn in opkomst. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker om een laadstation bij de woning te laten plaatsen. Op deze manier kan de auto gewoon thuis opgeladen worden en staat hij elke ochtend met een volle accu klaar. Daarnaast zorgt het laadstation voor sneller laden dan via een stopcontact en zijn de kosten lager dan met publiek laden! Bij Alius hebben we de laadstations van Smappee, Mennekes en SolarEdge in het assortiment opgenomen. Zodat we voor iedere toepassing een laadstation kunnen aanbieden. Zo zorgen we voor een duurzamere wereld!

Voordelen laadstations

 • Laden wanneer het uitkomt
 • Lagere kosten dan met publiek laden
 • Kosten zijn eenvoudig te verrekenen
 • Laadt de auto sneller dan met een stopcontact

Smappee

Smappee laadstations

Smappee laadstation

Smappee investeert voortdurend in toekomstbestendige oplossingen, zo ook in laadstations waarmee elektrische auto’s veilig opgeladen kunnen worden. Met deze laadstations kunnen eindgebruikers de duurzaam opgewekte zonne-energie maximaal inzetten.

Bij Alius hebben we de EV Wall en Base van Smappee in ons assortiment opgenomen. De EV Wall wordt, zoals de naam het al doet zeggen, bevestigd aan de woning of het bedrijfspand. De Base kan daarbij vrij van de woning of bedrijfspand geplaatst worden.

Daarnaast krijgt de eindgebruiker met behulp van de Smappee App real-time inzicht in het laden van de auto en de kosten hiervan. Hierbij wordt ook aangegeven hoeveel zonne-energie er voor de laadsessie gebruikt is.

Manieren van laden

3 Manieren van laden met Smappee

Met de EV-laadstations is er de mogelijkheid om op 3 verschillende manieren te laden, namelijk:

 • Plug in en laad

Bij Plug en laad steek je de stekker in de elektrische auto om deze op te laden en ontkoppel je de lader om dit te stoppen.

 • Scan en laad

Scan de QR-code om te starten met laden en via de Smappee App onmiddellijk te betalen voor je laadsessie.

 • Swipe en laad

Start het laden door te swipen met een RFID-token. Deze kan bijvoorbeeld ook gekoppeld zijn aan een kredietkaart. De Smappee EV Line werkt met de gebruikelijke laadkaarten maar ook met de Smappee Smart Charge Card.

Voordelen

De voordelen van Smappee

Zowel de EV Wall als de Base beschikken beiden over autonome beveiliging tegen overbelasting en over geoptimaliseerde zelfvoorziening. Tegenwoordig is de infrastructuur nog niet helemaal gemaakt voor de extra energievraag van elektrische auto’s. Dit kan ervoor zorgen dat zekeringen springen. Door de autonome overbelastingsbeveiliging kunnen elektrische auto’s veilig worden geladen en blijft het systeem binnen zijn vermogensgrens.

Eindgebruikers zullen door het plaatsen van een laadstation het energieverbruik zien veranderen. Dit maakt het slim inzetten van de energie nog belangrijker. Daarom biedt Smappee een oplossing die voor elke laadsessie het gebruik van hernieuwbare energie door de dag heen maximaliseert.

Daarnaast beschikken de laadstations ook over de volgende voordelen:

Elegant design
Gemakkelijke installatie en weinig onderhoud
Dynamic Load Balancing
Zoveel mogelijk laden uit zonnepanelen
Eenvoudig beheer van laadkosten met de Smappee App
Goedkoop laden met dynamische uurtarieven is mogelijk
Eén merk en één portaal voor DC- en AC-laadoplossingen

Mennekes

Mennekes laadstations

Mennekes Laadstation

Het familiebedrijf Mennekes is opgericht in 1935 in Kirchhundem in het Sauerland. Mennekes is een toonaangevende fabrikant van industriële stekkers en stopcontacten en eMobility laadoplossingen. Het type 2 laadstekker dat de universele standaard in Europa is, is zelfs het normontwerp van Mennekes.

Wij hebben de laadoplossing genaamd ‘Amtron compact’ opgenomen in ons assortiment. Dit is dé thuislader van Mennekes. Deze compacte laadstation is een goede oplossing voor het laden van auto’s in de particuliere sector. Het beschikt namelijk over 11 kW laadvermogen en een vaste type 2 laadkabel.

Menneks laadstations

SolarEdge

SolarEdge Home laadstation

SolarEdge Home EV-lader

De slimme EV-lader van SolarEdge is een laadoplossing voor de residentiële markt die naadloos integreert met het volledige SolarEdge ecosysteem. Waarbij eindgebruikers, als er meerdere smart energy producten gebruikt worden, vanuit de mySolaredge app alle huishoudelijke energie regelen en optimaliseren.

In de toekomst is het ook mogelijk om met deze EV-lader automatisch gebruik te maken van de beschikbare zonne-energie voor het opladen van de elektrische auto. Hierdoor hebben je klanten het gemak om snel thuis op te laden met schonere, goedkopere en duurzame energie.

Dit type 3 laadstation is geschikt voor 1 en 3-fase systemen en kan zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden. Bij deze slimme EV-lader is een RFID-kaartverificatie en een MID meter optioneel verkrijgbaar.

Deze EV-lader is inclusief een geïntegreerde 6 meter lange EV-laadkabel met type 2 stekker.

Voordelen

De voordelen van het SolarEdge Home laadstation

Met het SolarEde Home laadstation zorg je ervoor dat het complete systeem uitgerust is van het merk SolarEdge. Je hebt dus één merk voor PV én EV. Dit zorgt voor eenvoudig onderhoud en garantie. Daarnaast heeft dit laadstation de volgende voordelen:

 • Ondersteuning van 1 en 3-fase systemen
 • Eenvoudig te installeren zowel binnen als buiten
 • Verbruik inzichtelijk in de mySolarEdge app
 • Geïntegreerde optionele RFID-kaartverificatie en MID-meter
 • Perfecte integratie met het SolarEdge Home-ecosysteem

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Productspecialist
Laadstations contactpagina

Word klant en profiteer van vele voordelen