PVT-systeem

Volthera panelen

Met een Volthera PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar er wordt ook warm water mee gemaakt. Het dak krijgt nu dus een dubbelfunctie.

Kenmerken

  • Plug & Play
  • Commercieel aanbod
  • Residentieel aanbod

Volthera

Het PVT-systeem, Volthera

Met het Volthera systeem wordt er zowel elektrische als thermische energie (warmte) opgewekt. Het dak krijgt nu dus een dubbelfunctie. En er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden.

Werking systeem
De panelen worden opgewarmd door de zoninstraling en/of door de omgevingslucht. Deze warmte wordt via een water-glycol-mengsel afgegeven aan de warmtepomp. Deze brengt de temperatuur vervolgens naar het niveau dat nodig is voor verwarming van het huis of tapwater. In combinatie met een warmtepomp zorgt dit systeem zelfs ’s nachts en op bewolkte dagen voor verwarming en warm tapwater. Bovendien hebben Volthera-panelen hetzelfde uiterlijk als normale PV-panelen en is op het dak dus geen verschil te zien. De Volthera-panelen vervangen in dit geval de buitenunit of grondbron als energiebron voor de warmtepomp.

Componenten

De componenten van Volthera

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in huishoudens. Steeds meer mensen willen namelijk hun huis verduurzamen en het gasverbruik reduceren. Jij als installateur kan daarop inspelen. Voor de woningmarkt hebben wij namelijk een Plug & Play pakket samengesteld dat voorziet in verwarming van de woning en het tapwater. Dit wil zeggen dat alle onderdelen eenvoudig op elkaar kunnen worden aangesloten en optimaal werken. Het enige waarvoor jij als installateur hoeft te zorgen is het leidingwerk.

Het systeem bestaat uit de volgende componenten;

Volthera PVT- en PV-panelen
Glycol
Montagemateriaal
Een boilervat voor tapwater
Een Vaillant warmtepomp en regeling
Een SolarEdge omvormer
Monitoring en toebehoren

Commercieel

Commerciële toepassingen van Volthera

pvt-systeem

Volthera systemen worden zowel ingezet voor residentiële als commerciële doeleinden. Onder commerciële projecten vallen o.a.:
– Bedrijfspanden
– Zonneparken
– Afnemers met een commercieel doel
– SDE projecten

Recreatiepark TerSpegelt
Een voorbeeld van een commercieel project is het project van recreatiepark TerSpegelt in Eersel. Een camping waar milieuzorg hoog in het vaandel staat. In mei van 2018 hebben zij daarom 210 PV- panelen en 60 PVT-panelen aangeschaft. Dankzij de Volthera PVT-panelen wordt het binnenzwembad op een duurzame manier verwarmd. Daarnaast bespaart TerSpegelt met behulp van PVT en door warmtewisselaars in de afvoer buffers te plaatsen, een grote hoeveelheid gas.

Uniek aan dit project is dat met dit geïnstalleerde systeem niet enkel thermische energie opgewekt wordt uit de PVT-panelen, maar er ook energie onttrokken wordt uit het afvalwater.

Residentieel

Residentiële toepassingen Volthera

PVT-systeem

Volthera systemen worden zowel ingezet als commerciële als residentiële doeleinden. Onder residentiële doeleinden valt alles wat met particuliere woningen te maken heeft.

Een voorbeeld van een residentieel project is een woning die voorzien is van een all-electric systeem. In totaal zijn er 16 Volthera panelen en 8 PV-panelen geïnstalleerd. Daarnaast is er een 3 kW warmtepomp, 300L boilervat en 6kW elektrische hulpverwarmer geplaatst.

Dit systeem heeft in één jaar geresulteerd in de volgende opbrengsten & besparingen:
• Daaiuren: 1900
• Elektrisch verbruik: 1300 kWh
• Thermische opbrengst Volthera’s: 3600 kWh
• SCOP: 3,8
• Gasbesparing: n.v.t.
• Elektrische opbrengst: 6900 kWh

Voordelen

Voordelen van het Volthera PVT-systeem

De voordelen van het Volthera PVT-systeem zijn als volgt;

Zowel stroom als warmte uit één paneel
Geïntegreerde moduleoptimalisatie maakt elke configuratie mogelijk
Eén omvormer voor zowel PV- als PVT-panelen
Maximale veiligheid
Installatiegemak door gebruik van standaard PV-panelen
Esthetisch design en hoogwaardige materialen
Effectief gebruik van dakoppervlak
Volthera panelen vervangen de buitenunit of grondbron benodigd voor een warmtepomp
Eén portaal voor inzicht in opbrengsten (zowel elektrisch als thermisch)

Consument

Volthera voor consumenten

Met het Volthera PVT-systeem richten wij ons op huiseigenaren. Op de website volthera.nl kunnen zij informatie verkrijgen over de voordelen van het systeem, spreken met een specialist, het rendement berekenen voor zijn of haar specifieke situatie en meningen van huiseigenaren lezen die het systeem al aan hebben geschaft.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

info@volthera.nl
Volthera PVT

Ontdek meer over het PVT-systeem Volthera