Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in huishoudens. Steeds meer mensen willen namelijk hun huis verduurzamen en het gasverbruik reduceren. Jij als installateur kan daarop inspelen. Voor de woningmarkt hebben wij namelijk een Plug & Play pakket samengesteld dat voorziet in verwarming van de woning en het tapwater. Dit wil zeggen dat alle onderdelen eenvoudig op elkaar kunnen worden aangesloten en optimaal werken. Lees hier meer over de PVT-systeem componenten in het Volthera systeem.
PVT-paneel
De hybride PVT-collector Volthera is uniek dankzij de combinatie van slimme technieken. Het DMEGC zonnepaneel is uitgevoerd met een collector voor het verwarmen van water. Deze collector is gemaakt van polypropyleen, wat licht van gewicht is, bacterie werend en bestand tegen o.a. corrosie, ammoniak, chloren en UV-straling en bovendien volledig recyclebaar is.
Aangezien de elektriciteits- en warmtevraag over het algemeen niet overeen komen, is het mogelijk om naast een aantal Volthera-panelen extra PV-panelen te installeren om aan de elektriciteitsvraag te voldoen. Doordat elk paneel een geïntegreerde SolarEdge optimizer heeft, kunnen de Volthera- en PV-panelen in dezelfde string geschakeld worden en zal elk paneel maximaal presteren.
Doordat de collector gemonteerd wordt achter een standaard PV-paneel, verandert er op E-gebied niks aan de manier van installeren. De afmetingen van het paneel veranderen niet, waardoor het normale montagesysteem toegepast kan worden. De PVT-panelen zijn hierdoor ook in lijn met ons eigen montagesysteem genaamd AElex, voor het plaatsen van zonnepanelen op schuine daken, en een indak-oplossing voor wie zonnepanelen wil laten inbouwen in zijn dak. De collectoren zijn uitgevoerd met push-fit koppelingen en worden per twee gekoppeld met flexibele RVS slangen. De sets worden vervolgens met meerlagenbuis aangesloten op een verdeelblok dat zowel op het dak als in de woning geplaatst kan worden.
Boilervat
Het boilervat is onderhoudsvrij en uitgevoerd in RVS. Deze is speciaal ontwikkeld om samen te werken met de lage temperatuur aanvoer vanuit de warmtepomp. Hierdoor kan het tapwater zo efficiënt mogelijk op de gewenste temperatuur gebracht worden.
Warmtepomp
De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om aan de elektriciteitsvraag te voldoen. De opgewekte warmte dient als bron voor de Vaillant water-waterwarmtepomp. Deze warmtepomp presteert al optimaal bij lage temperaturen en is makkelijk te installeren door haar lichte gewicht en compacte afmetingen. Voor installatie is geen F-gassen certificaat nodig, omdat er maar een kleine hoeveelheid koelmiddel in zit.
De omvormer
De krachtige omvormer van SolarEdge zet de gelijkstroom uit de panelen om naar bruikbare wisselstroom. Door middel van de omvormer worden ook de prestaties van elk afzonderlijk paneel geoptimaliseerd. Doordat elk paneel een geïntegreerde SolarEdge optimizer heeft, kunnen de Volthera-panelen en PV-panelen in dezelfde string worden geschakeld en zal elk paneel maximaal presteren.
Monitoring
Door twee sensoren in het leidingwerk van het Volthera-systeem te plaatsen, kan je het thermische deel monitoren. Deze twee sensoren meten continu de temperatuur en het debiet in het Volthera-circuit. In het online portaal van SolarEdge kan dan zowel de elektrische als de thermische opbrengst in de gaten gehouden worden. Problemen worden hierdoor op tijd gesignaleerd of worden zelfs voorkomen.
Met het Volthera EVO PVT-systeem kunnen woningen én bedrijven op een duurzame manier worden voorzien van thermische energie én elektriciteit. Bekijk de datasheet en kom meer te weten over de voordelen en technische specificaties van het systeem.
Ontdek meer over het PVT-systeem Volthera