Maak kennis met het klimaatneutrale montagesysteem Sunbeam Nova

Maak kennis met het klimaatneutrale montagesysteem Sunbeam Nova
11-08-2021

Duurzaam nieuws voor Sunbeam! Eind vorige maand heeft Sunbeam voor het Nova- systeem het certificaat ‘Climate Neutral Certificied’ van de Climate Neutral Group ontvangen. Dat betekent dat de Nova-systemen vanaf nu volledig klimaatneutraal zijn.

De stap naar klimaatneutraal

Voordat het Nova-systeem het certificaat heeft mogen ontvangen, is er vanuit Sunbeam onderzoek aan vooraf gegaan om de CO2-voetafdruk van alle schakels in de productieketen in kaart te brengen. Van grondstofwinning tot demontage en hergebruik. Vervolgens zijn de eerste stappen in reductie gezet en ambitieuze doelen vastgelegd voor vermindering van de uitstoot in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs.

ALIUS-jul21-LR35
ALIUS-jul21-LR35
CNG CNC PREFERRED CERTIFIED

Climate Neutral Group

De certificering van Climate Neutral Group vraagt meer dan alleen het bieden van inzicht en transparantie in de productieketen en de bedrijfsvoering. Dit was dan ook de reden van Sunbeam om voor deze certificering te kiezen. Het certificeringsprogramma stelt eisen aan de reductiedoelen en de breedte van die doelen: streeft een bedrijf alleen naar CO2-reductie in de organisatie of stelt het doelen voor de hele toeleverings- en productieketen? Bedrijven dienen daarom een reductieplan in te dienen met concrete en meetbare verbetervoorstellen.

Per 1 januari van dit jaar is de certificering van Climate Neutral Group aangescherpt. Sunbeam voldoet aan deze strengere eisen en is daarmee de eerste partij in Nederland met een klimaatneutraal montagesysteem voor zonnepanelen.

Jaarlijks wordt Sunbeam door Climate Neutral Group getoetst op de voortgang in het behalen van de reductiedoelen. Daarbij hebben ze het mooie streven om uiterlijk in 2040 zonder compensatie volledig klimaatneutraal te zijn!

Wil je het Sunbeam Nova systeem direct bestellen? Ga dan naar MijnAlius.