Sunbeam, de oplossing voor platte daken

plat dak montagesysteem

Sunbeam, de oplossing voor zonnepanelen op plat dak

Bij Alius kiezen wij voor het plat dak montagesysteem van Sunbeam. Dit montagesysteem voor platte daken maakt gebruik van een slimme en stabiele constructie waardoor een zeer snelle montage mogelijk is en daarnaast worden de zonnepanelen op plat dak optimaal en veilig ondersteund.

Bij Alius kiezen we voor Sunbeam omdat;

  • De opstelling geplaatst kan worden zonder dat de panelen direct geïnstalleerd te hoeven worden, dit betekent vrijheid in de planning en de uitvoering van het project.
  • Met dit plat dak montagesysteem voor zonnepanelen worden de panelen ondersteund over de volledige korte zijde. Dit betekent dat je minder kans hebt op schade en hierdoor opbrengstverlies dan bij montagesystemen die alleen ondersteund worden op de hoeken.
  • Sunbeam is volledig elektrisch geleidend. Hierbij is het uniek dat het zonnepaneel bij het plaatsen ook elektrisch verbonden wordt met de constructie. Potentiaalvereffening is hiermee direct gerealiseerd.
  • Het plat dak montagesysteem van Sunbeam gebruikt maakt van een universele eindklem.

Uitvoeringen

Het platdak montagesysteem van Sunbeam is er in verschillende uitvoeringen. Namelijk:

  • Sunbeam Nova Universal
  • Sunbeam Nova Symmetrical
  • Sunbeam Nova portrait
  • Sunbeam Nova voor grotere panelen
  • Sunbeam Supra voor grotere panelen

Sunbeam Nova Universal is een landscape oplossing voor zonnepanelen op het zuiden gericht. Met een paneelhoek van 12 graden en een rij-afstand van 1300, 1500 of 1700 mm naar keuze is voor elk project een optimaal systeem te realiseren.

Sunbeam Nova Symmetrical is een symmetrisch (‘oost-west’) landscape systeem, met twee zonnepanelen per positie onder hoeken van 10 graden. Dit levert een nog grotere dakbenutting (kWp/m2) en een maximale opbrengst (kWh/j) per dak, tegen lagere kosten en kortere installatietijd per module.

Naast de landscape opstellingen is er ook de Sunbeam portrait oplossing. Dit systeem is ideaal voor daken met een beperkte ruimte, bijvoorbeeld bij lange smalle panden. Dankzij de Sunbeam portrait opstellingen kun je veel meer panelen kwijt op deze daken dan met een Sunbeam landscape opstelling. Het Sunbeam Mono systeem is geschikt voor de zuid opstelling, waarbij het Sunbeam Portrait DUO systeem geschikt is voor de oost-west opstelling.

Ook biedt Sunbeam nu een oost-west oplossingen voor panelen met een grotere afmeting. Het Sunbeam Nova systeem is te gebruiken als landscape opstelling voor panelen met een maximale afmeting van 2156 mm en als portrait opstelling voor panelen met een minimale afmeting van 2007 mm tot 2388 mm. De maximale breedte voor de panelen is 1155 mm. De panelen kunnen op de korte én lange zijde geklemd worden zodat de montage altijd voldoet aan de gestelde eisen van paneelfabrikanten. Sinds 2023 hebben we ook Sunbeam Supra in het assortiment, voor de grootste maat panelen in de markt. Dit systeem is geschikt voor panelen met een maximale afmeting van 2500 mm in de lengte en 1310 mm in de breedte.

Projecten met landscape opstellingen kun je eenvoudig berekenen met behulp van de Sunbeam calculator. Dit geeft je een duidelijk overzicht van de benodigde onderdelen, ballast en prijs voor elk project. Kom je er niet uit of wil je weten hoeveel zonnepanelen op plat dak je kwijt kan? Dan kijken onze experts met alle plezier even met je mee naar het legplan voor zonnepanelen op plat dak! Ook voor advies voor montage van zonnepanelen op plat dak kun je bij ons terecht.

De portrait opstellingen en opstellingen voor grotere panelen worden uitgewerkt door onze engineers. Ben je installateur en wil je graag een voorstel voor jouw project ontvangen, neem dan contact met ons op.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

verkoopondersteuning
Sunbeam

Word klant en profiteer van vele voordelen