Aelex

Inleg-montagesysteem

Aelex, het inleg-montagesysteem

Het snel en vakkundig te installeren inleg-montagesysteem voor montage van zonnepanelen op schuin dak! Aelex verenigt montagegemak met betere bescherming van de pv-panelen en beperkt onderhoudsuren tot een minimum.

De voordelen van dit systeem:

  • Inleg-montagesysteem voor zonnepanelen op schuin dak
  • Strakke uitstraling
  • Snelle en vakkundige montage van zonnepanelen op pannendak
  • Voorkomt schade aan panelen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Optimale support

Betrouwbaar en vakkundig

Betrouwbare installatietechniek
Het inlegsysteem van Aelex is een montagesysteem voor zonnepanelen op schuine daken waarbij een kruisframe van aluminium profielen voor zonnepanelen aan het constructieve deel van het dak wordt bevestigd door middel van schroefhaken. Dankzij het bevestigingsmateriaal ontstaat een sterke en betrouwbare constructie voor zonnepanelen op schuin dak. De profielen worden met een ankerplaat vastgeschroefd op de tengels, waardoor de kwaliteit van de dakpannen of dakconstructie geen invloed heeft op de bestendigheid van het systeem.

Vakkundige montage van zonnepanelen op schuin dak
Het systeem is ontworpen met het oog op snelle en vakkundige bevestiging van zonnepanelen op schuik dak, waardoor montagetijd en installatiekosten naar beneden gaan. Alle onderdelen zijn gebruiksvriendelijk en snel te verwerken. Het aantal benodigde dakhaken berekenen wij nauwkeurig, rekening houdend met de dakhelling, oriëntatie en windbelasting. Daarbij zijn de dakhaken op twee manieren verstelbaar, waardoor op maat slijpen van pannen tot een minimum wordt beperkt. Zodra de profielen gemonteerd zijn, is gereedschap niet meer nodig. De panelen worden dan gemakkelijk en snel in het frame gelegd. Doordat panelen sneller kunnen worden vervangen, worden ook onderhoudsuren tot een minimum beperkt.

Strak en slim

Strakke afwerking
Hoogwaardige materialen én detailafwerking zijn kenmerkend voor het montagesysteem van Aelex. De speciaal gevormde inlegprofielen en kunststof eindkapjes geven het systeem een strakke uitstraling. De zonnepanelen liggen mooi tegen elkaar aan en er zijn geen storende elementen, zoals uitstekende montagerail. Daarbij is het profiel aan de dakrand extra afgewerkt, wat zorgt voor een esthetisch geheel.

Slimme oplossing voor zonnepanelen schuin dak
Aelex biedt een oplossing voor elk type schuin dak en staat garant voor een lange levensduur van het systeem. Wij leveren het montagesysteem op maat bij je aan. Onze montagesets zijn voorzien van een legplan, daklastberekening en montagehandleiding. Je hoeft het systeem enkel nog te monteren. Heb je hulp nodig bij de eerste installatie van het systeem? Geen probleem, onze experts geven ook trainingen op locatie. Zo kun je direct Aelex snel en vakkundig installeren. Daarnaast staat ons serviceteam 24/7 voor je klaar en helpen we je direct verder bij vragen of onduidelijkheden!

Montagesysteem - Damwand- & Sandwichdak

Ook voor daken met damwand of sandwichplaten maken we gebruik het Aelex inleg-montagesysteem. Het voordeel van damwandplaten is dat deze zijn voorzien van vlakke nokken. Hierop kunnen direct de vlakke proficlicks met EPDM worden gemonteerd. Alleen de horizontale inlegprofielenprofielen (IP) worden in deze situatie gebruikt. Dit maakt het systeem niet alleen lager op het dak, wat esthetisch fraaier is, maar ook goedkoper in materiaal en in arbeid. Het systeem is niet gordingsafhankelijk doordat de vlakke proficlicks op de damwandplaat worden gepopt (panelenmaatvoering komt altijd perfect uit). Je hoeft zo geen rekening te houden met een zichtbaar framewerk.

Er worden met behulp van een mal gaatjes in de damwandplaat geboord. Hierin worden met behulp van een pop-tang de vlakke proficlicks op het dak bevestigd. Op deze vlakke proficlicks worden de inlegprofielen (IP) bevestigd. Hierna kunnen de panelen worden gelegd.

Meer weten over de installatie van Aelex op een damwand & een sandwich dak? Klik hier voor meer informatie.

Montagesysteem zonnepanelen op golfplaten

Voor installatie van zonnepanelen op golfplaten maken we, net als bij bevestiging van zonnepanelen op een dak met dakpannen, gebruik van een kruisframe met aluminium profielen waarin de panelen komen te liggen. In plaats van dakhaken, wordt er bij zonnepanelen op een golfplaten dak gebruik maakt van stokschroeven om het systeem te bevestigen.

De opbouw van de bevestiging van zonnepanelen op golfplaten is als volgt: Er worden stokschroeven door de golfplaten in de gordingen gedraaid. Waar nodig worden de bestaande golfplaatbouten vervangen door stokschroeven. Op de stokschroeven worden z-adapters bevestigd welke allemaal naar dezelfde kant gericht gemonteerd worden. Op de Z-adapters worden de verticale basisprofielen (BP) gemonteerd. Deze worden met behulp van een slotbout aan de Z-adapters bevestigd. Op de verticale profielen worden op de juiste tussenafstand proficlicks bevestigd. Zodra deze zijn gemonteerd, kunnen de horizontale inlegprofielen (IP) worden bevestigd. Hierna kun je de zonnepanelen bevestigen op de golfplaten

Wil je weten hoe je het AElex inleg-montagesysteem installeert op een dak met golfplaten? Klik hier voor meer informatie.

Goedgekeurd door de Tüv

Het Aelex montagesysteem is Tüv approved. Professionele montage is een vereiste voor een lange levensduur en beter rendement van het systeem. De aard van de dakbedekking, maar ook weersomstandigheden zijn factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij de installatie van zonnepanelen. Niet alleen kan harde wind een risico voor de panelen zijn, ook kunnen dakhaken bij zonnepanelen zorgen voor lekkages door teveel druk op de dakpannen. Een robuust en kwalitatief montagesysteem ondervangt deze risico’s en zorgt daarbij voor een hoger rendement. Bij Aelex staan hoogwaardige materialen, uitstraling en systeemprestaties centraal. Onze specialisten hebben ervaring hoe zonnepanelen het beste kunnen worden ondersteund en hoe de systemen ook de meest extreme wind- en sneeuwlasten kunnen weerstaan.

Om de kwaliteit van Aelex te bevestigen is het montagesysteem getest door Tüv Rheinland. De kwalificatie heeft plaatsgevonden op het gebied van waterdichtheid en windload.

Met behulp van de windloadtest is het Aelex inleg-montagesysteem zowel getest op een pannendak als op een damwand dak. In het geval van het pannendak is aangetoond dat de dakhaak van het systeem met een hoge kracht kan steunen op de dakpan. Bij de zonnepanelen op damwand is de constructie van het systeem stevig genoeg bevestigd op het dak om de windload te houden. Daarnaast is er aangetoond dat de zonnepanelen op de damwandplaten de liftkracht veroorzaakt door de windzuiging op het dak, ruim voldoende aankunnen. De kwaliteit van het Aelex montagesysteem is hiermee bevestigd door de TÜV Rheinland, waarmee het montagesysteem is gekwalificeerd als TÜV approved.

Aelex Configuratietool

Wil je zelf berekenen hoeveel montagemateriaal je nodig hebt voor jouw PV-systeem? Hiervoor kun je gebruik maken van de Aelex configuratietool. Met behulp van deze tool kun je jouw project intekenen, berekenen wat de kosten van het montagemateriaal zijn en direct je benodigde bevestigingsmateriaal zonnepanelen schuin dak of bevestigingsmateriaal zonnepanelen op pannendak bestellen. Ga hier direct naar de Aelex configuratietool om je inleg-montagesysteem zelf in te tekenen. 

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

verkoopondersteuning
Aelex inleg-systeem

Bekijk nog meer informatie over Aelex