Indak-montagesysteem

aesthetica

Het indak-montagesysteem van Aelex

Indak-zonnepanelen; mooi en makkelijk te installeren. Voor wie zonnepanelen wil laten inbouwen in zijn dak, heeft Aelex het indak-montagesysteem ontwikkeld. De indak zonnepanelen liggen volledig geïntegreerd in het dak. Maar wat zijn geïntegreerde zonnepanelen? Geïntegreerde zonnepanelen liggen niet óp de dakpannen maar komen in plaats van de dakpannen.

Omdat de zonnepanelen in het dak perfect in lijn liggen met de dakpannen, vormen ze één geheel met het bestaande dak. Het indak-montagesysteem komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag naar esthetische indak zonnepanelen. Mensen willen graag kiezen voor duurzaam, maar niet ten koste van de uitstraling van het huis. Deze in het dak geïntegreerde zonnepanelen zijn niet alleen mooi en elegant. Door het speciaal hiervoor ontworpen inlegframe zijn de panelen makkelijk en snel te plaatsen. Onze scherpe tarieven maken het zonnepanelen indak systeem betaalbaar.

De voordelen op een rij:

 • Ongekende esthetische waarde
 • Volledige integratie met het dak
 • Eenvoudige montage
 • Geen extra belasting voor het dak
 • Zowel portrait als landscape verkrijgbaar
 • Betere systeemprestaties door windkoeling
 • Minder kans op schade aan panelen
 • Zonnepanelen in plaats van dakpannen

Betere prestaties

De prestaties van zonnepanelen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Zo zijn de kwaliteit van de gekozen systemen, de engineering van het systeem en de zorgvuldigheid tijdens de installatie van invloed op het rendement. Het zonnepanelen indak-systeem zorgt voor optimale prestaties. Doordat er ventilatie gecreëerd wordt tussen de verschillende zonnepanelen en de waterkerende laag, worden de zonnepanelen in dak gekoeld. Dit zorgt er weer voor dat de zonnepanelen indak beter presteren vergeleken met een traditioneel inbouwsysteem. Daarbij wordt mismatch, door de in elk paneel geïntegreerde SolarEdge optimizer voorkomen. Het resultaat: een optimaal rendement.

Betrouwbare en duurzame indakmontage zonnepanelen
Niet alleen betere prestaties maar ook minimaal risico op schade aan de panelen. Het ontwikkelde inlegprofiel zorgt er niet alleen voor dat de panelen snel en makkelijk geplaatst kunnen worden. Het frame waarin de panelen worden gemonteerd is zodanig ontworpen dat de panelen vrij kunnen bewegen. Uitzetten en krimpen door het aluminium van de panelen kan dus zonder problemen en levert geen beschadiging op.

Geïntegreerde zonnepanelen; een slimme investering
Dankzij de scherpe prijzen en de grote esthetische voordelen is het indak-montagesysteem van Aelex een slimme investering. Met dit indak systeem laten we je graag zien dat indak-zonnepanelen voor woonhuizen én makkelijk te installeren, én mooi om te zien én betaalbaar kunnen zijn.

Het zonnepanelen indak-montagesysteem is dé oplossing voor wie geen panelen óp zijn dak wil! Het Aelex indak-montagesysteem is uitstekend geschikt voor alle typen woningbouw en kan toegepast worden bij zowel nieuwbouw als renovaties. Doordat de zonnepanelen geïntegreerd zijn heb je als het ware zonnepanelen dakpannen. Door te kiezen voor een systeem met zonnepanelen in plaats van de dakpannen of zonnepanelen tussen de dakpannen bespaar je ook op de kosten van dakpannen.

Tüv approved

Het indak-montagesysteem Aelex is getest door TÜV Rheinland op waterdichtheid. Tijdens deze test worden verschillende gradaties van regenbuien gecombineerd met windstoten nagebootst, waarna wordt gekeken in hoeverre het systeem ongewenst water tegenhoud. Iets wat essentieel is bij een indaksysteem. Het indak systeem voor zonnepanelen van Aelex heeft deze test doorstaan en is daarmee TÜV approved.

Brandveiligheid

Regelmatig verschijnen er in het nieuws berichten over brand met zonnepanelen verzonken in het dak. Wij hechten veel waarde aan veiligheid voor de eindgebruiker en voor jou als installateur. Met onze partners werken we samen om dit te garanderen;

 • We kiezen exclusief voor SolarEdge. Dit systeem biedt een veiligheidsoplossing tegen elektrocutie en brandgevaar. Met SolarEdge wordt bij oververhitting of een los contact, de spanning op de kabels automatisch teruggebracht naar 1 Volt per paneel, waardoor ze blusbaar zijn. Zo kan er nooit een gevaarlijke situatie ontstaan op het dak.
 • Vlamboog detectie is voorbereid op de SolarEdge omvormers (let op: staat niet standaard ingeschakeld). Bij een hoge gelijkstroom kan een vlamboog ontstaan in geval van een los contact. Dit kan gebeuren bij een beschadigde kabel of een stekker die niet goed vast zit.
 • Bij onze montagesystemen leveren we standaard kabelbinders mee om de kabels van het dak te krijgen.
 • Het indak-systeem bestaat uit brandwerende damwandplaten, deze platen hebben brandklasse A2 (praktisch onbrandbaar) en bieden door het dal van de platen ventilatie onder de panelen.
 • Wanneer je bij ons besteld krijg je automatisch de officiële Stäubli stekkers. Deze zitten ook bevestigd aan de DMEGC en REC zonnepanelen. Dus hierdoor is er verminderd risico op crossmating.

Daarnaast verzorgen wij trainingen en adviseren we je graag op het gebied van veiligheid. Kunnen we je ergens mee helpen? We staan je graag te woord!

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

verkoopondersteuning
Indak-montagesysteem

Bekijk nog meer informatie over Aelex