De positieve energie van... consultant Anouk Meesen

Anouk Meesen
02-04-2024

Consultant Anouk Meesen krijgt energie van het realiseren van een goed binnenklimaat voor gebouwen, een goed festival en wil graag doorgroeien in haar huidige rol. Lees er meer over in deze blog.

Welkom bij het team van klimaat! Je bent geen nieuw gezicht binnen Alius. Sinds wanneer werk je bij Alius en wat is je rol?

Al sinds oktober 2016 ben ik hier werkzaam, niet lang na het afronden van mijn natuurkunde studie. Ik ben begonnen op de ontwikkelingsafdeling, waar ik me bezighield met allerlei testen en onderzoeken voor het PVT-systeem Volthera. Mijn taken varieerden van het uitvoeren van sterkteberekeningen voor Aelex tot het geven van trainingen aan onze partners, het was een afwisselende functie.

Langzaamaan verschoof mijn aandacht naar het klimaatgedeelte, waar ik begon met het meten van lasrook en het uitvoeren van luchtstromingssimulaties samen met stagiairs.

In 2022 begon ik met de opleiding HITW, iets waar ik eigenlijk al mee had willen beginnen direct na mijn studie, maar dat kwam er toen niet van. Gelukkig heb ik dat alsnog kunnen oppakken, en begin dit jaar heb ik de sprong gemaakt naar het klimaatteam. Het is echt fantastisch hoe goed mijn opleiding en mijn huidige werk bij elkaar aansluiten!

Nu richt ik me vooral op technische ondersteuning binnen het adviestraject, zoals het berekenen van ventilatie en kanalenwerk, en het uitwerken van klimaatconcepten. Het is leuk om zo’n actieve rol te hebben in het ontwerpproces.

Waar haal jij je energie uit in je rol als consultant?

Ik krijg energie van het realiseren van een goed binnenklimaat voor gebouwen. Vooral bij metaalbedrijven, die over het algemeen niet bepaald bekendstaan om hun schone werkomgevingen. Het is gewoon geweldig om te zien wat voor verschil je kunt maken met goede ventilatie en afzuiging.

Wat wil je graag bereiken in je rol als consultant bij Alius?

Ik zit nog niet zo lang in mijn huidige rol, maar ik wil hier graag in doorgroeien. Ik wil meer praktijkervaring opdoen en wat ik leer tijdens de opleiding toepassen in de praktijk. Dit is namelijk toch net wat anders. Je kan wel uitwerken dat je op een bepaalde manier de lucht wil laten inblazen met kanalenwerk, maar in de praktijk is niet altijd haalbaar of de beste oplossing, bijvoorbeeld als er een kraanbaan in de weg staat.  Ook speelt budget bij de opleiding geen rol, heel makkelijk! In werkelijkheid is dat natuurlijk wel anders.

Voorlopig zit ik goed op mijn plek en blijf ik lekker in het mannenteam zitten!

Hoe breng je graag je vrije tijd door buiten je werk als consultant? Heeft het iets te maken met je passie voor technologie of is het totaal anders?

Thuis ben ik vooral heerlijk mama van 2 jongetjes. Maar ook verschillende festivals pak ik ieder jaar graag mee. En ja, ik houd ook wel van een stevige hardloopsessie of een workout in de sportschool.