De positieve energie van... Office Manager Astrid Spooren

06-09-2023

De eerste glimlach die je ziet als je bij Alius binnenkomt, is die van Astrid. Als eerste aanspreekpunt, professioneel cakesnijder, wijnliefhebber en beheerder van de pleisters en paracetamols staat ze altijd voor iedereen klaar! Benieuwd hoe zij zich inzet voor een wereld vol positieve energie?

Je werkt al een hele tijd bij Alius maar wat heb je daarvoor gedaan?

Mijn carrière heeft geen vastgesteld pad gevolgd, maar ik ben altijd bereid geweest om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Na mijn schooltijd vermeed ik het plukken van aardbeien en startte ik met werken in de slagerij bij Landal het Vennenbos, wat een leuke ervaring was.

Toen ik zwanger werd van mijn oudste zoon Rick besloot ik om fulltime voor het moederschap te gaan. Ik ging weer aan de slag toen mijn drie kinderen naar school gingen. Eerst in de horeca, daarna terug naar de slagerij en vervolgens zelfs een tijdje in de catering. Omdat mijn lichaam niet alles meer aankon heb ik besloten om bij een callcenter te gaan werken. Hier kon ik mijn vlotte babbel inzetten voor telefonisch verkoop. Later heb ik de overstap gemaakt naar een administratieve functie en hier heb ik toen verschillende opleidingen voor gevolgd.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Alius te gaan werken?

De reden om bij Alius te gaan werken en voor deze functie te kiezen was met de gedachte: ‘Niet geschoten is altijd mis’. Doordat Alius een bedrijf is wat meedenkt met wat ik kan en wil, ben ik in mijn rol gegroeid. De bedrijfscultuur voelde ook meteen goed, destijds met 14 en nu met ruim 100 collega’s blijft de warmte en gezelligheid hetzelfde. Alius is echt een plek waar je je thuis voelt en waar iedereen samenwerkt en meedenkt.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Ik kijk stiekem enorm uit naar mijn pensioen. Hoewel ik elke dag met plezier naar mijn werk ga, besef ik dat ik niet eeuwig kan blijven werken. Een droom is om een appartement in Frankrijk te kopen en daar later met mijn partner Jos te gaan wonen. We genieten nu al regelmatig van onze bezoeken aan het land en ik ben bezig met een cursus om de taal te leren. Als we zouden verhuizen hoop ik wel dat mijn kinderen en kleinkinderen in de schoolvakanties op bezoek komen want ik kan hen niet zo lang missen!

Waarom hou je zoveel van Frankrijk?

Het eten en de wijn vind ik geweldig! Je kan me wakker maken voor witte bordeaux of champagne. Van de kazen en worst kan ik ook niet afblijven en ik vind het landschap overal prachtig. Ik kan niet wachten om binnenkort met onze cabrio door de wijn- en lavendelvelden te rijden.

Enthousiast geworden van het verhaal van Astrid? We hebben nog een aantal leuke vacatures openstaan! Kom bij ons langs dan zet Astrid graag een kopje koffie voor je klaar.

Bekijk hier onze vacatures!