De positieve energie van… HR medewerker Esther Driessen

07-12-2023

De deur staat altijd open bij HR medewerker Esther Driessen. Niet alleen voor personeelszaken maar ook voor privé verhalen is ze een luisterend oor. In haar vrije tijd is ze te vinden in het bos met haar hond, of in goed gezelschap met een hapje en een drankje. Waar ze nog meer energie van krijgt lees je in deze blog!

Hoe ben je in het HR-vakgebied terechtgekomen?

Ik heb oorspronkelijk geleerd voor secretaresse, wat ik ook 6 jaar heb gedaan bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Omdat er in mijn toenmalige functie geen uitdaging meer zat, kreeg ik de mogelijkheid om de overstap te maken naar de HR-afdeling. Ik kon meteen starten op de Service desk, de front office van HR. Dit beviel ontzettend goed en daar is ook de liefde voor het vak ontstaan!

Sinds wanneer werk je bij Alius, en wat is je rol?

Ik werk sinds mei 2022 bij Alius, al meer dan anderhalf jaar dus! Op dit moment zijn we met twee medewerkers op de HR-afdeling; Ruud en ik. Ruud houdt zich voornamelijk bezig met strategische en tactische vraagstukken, terwijl ik verantwoordelijk ben voor het operationele stuk. We vullen elkaar goed aan. Jaarlijks hebben we contactmomenten met alle medewerkers van Alius, welke we onderling verdelen. Alle sollicitatiegesprekken pakt Ruud op samen met de teamleiders, en ik voer doorgaans de gesprekken met potentiële stagiaires en oproepkrachten samen met de teamleiders.

Klinkt als een dynamische rol! Waar haal jij energie uit in je werk?

Omdat we maar met twee personen op de afdeling zitten kan ik op HR-gebied een breed scala aan taken oppakken. Daarnaast krijg ik alle vrijheid om mee te denken over bepaalde vraagstukken en kan ik veel initiatief tonen. Dat maakt mijn werk heel afwisselend. Ik voel me dan ook als een vis in het water! Ik vind het allerbelangrijkst dat sollicitanten een goede ervaring hebben met Alius, dus streven we naar een snelle terugkoppeling en transparantie. En natuurlijk hebben we toffe secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een fietsplan, korting op fitness en 40 vakantiedagen (in de pilotfase).

Waarom is HRM zo leuk?

Er zijn zoveel redenen! Voor mij is het vooral de mix van verschillende werkzaamheden. Ik heb contact met iedereen binnen de organisatie, begeleid stagiaires, voer gesprekken met scholen en doe ook administratief werk. Soms moeten we ook lastige gesprekken voeren, want ook als iemand niet zo lekker in zijn/haar vel zit dan bieden wij een luisterend oor. Dit maakt mijn functie heel afwisselend waardoor geen dag hetzelfde is.

Waar krijg je, naast je werk, nog meer energie van?

Heb je even…? Ik ben een echte Bourgondiër; gek op eten, drinken, of een mix daarvan! Het liefst doe ik dat in Griekenland, mijn favoriete vakantieadres. Daarnaast hou ik van puzzelen, winkelen en naar de sauna gaan. Om alles in balans te houden sport ik regelmatig of ga ik wandelen met mijn man en hond Sky. Een poosje geleden ben ik de 40 jaar gepasseerd, en dat heb ik gevierd met een groot feest. Voor mij is er altijd een reden voor een feestje, het leven moet gevierd worden!

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging of ben je op zoek naar een stage? Esther nodigt je graag uit voor een gesprek, solliciteer nu op een van onze vacatures!