Warmteterugwinning


Warmteterugwinning zorgt ervoor dat jij bespaart op je gasrekening. Maar wat is warmteterugwinning, wat is een WTW-unit en met welke WTW-installatie wordt hiervoor ingezet?

Warmteterugwinning

Warmterugwinning heeft te maken met ventileren. Bij conventioneel ventileren gaat er namelijk vaak warmte of koude verloren waarbij dit niet gewenst is. Terwijl in de winter de warmte in het pand vaak behouden zou moeten worden en in de zomer de koelte van het pand juist bewaard moet blijven.

Warmteterugwinning met de klimaatunit

Met de Impaero klimaatunit van Alius kan jij tot wel 80% besparen op de energierekening door middel van de warmteterugwinning. De ingebouwde lucht-lucht tegenstroomwisselaar, ook wel de warmtewisselaar genoemd, in de Impaero klimaatunit zorgt namelijk voor het energiebehoud. Met deze WTW-unit is ventilatie volop mogelijk terwijl bijna alle gewenste energie (warmte of koude) in het pand blijft.

De warmtewisselaar heeft als voordeel dat het geschikt is tegen alle maten van vervuiling, het geen onderhoud behoeft en geschikt is voor een grote hoeveelheid lucht.

Terugverdientijd

Wat is de terugverdientijd van zo’n systeem? In veel gevallen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar.

Warmteterugwinning gaat vooral om het besparen op de stookkosten en dus in veel gevallen een besparing op de gasrekening. In veel gevallen zorgt warmteterugwinning voor een besparing van 80% op de energierekening.

WTW-installatie kosten

Maar wat zijn dan de kosten van zo’n klimaatunit/WTW- installatie? De installatie wordt op maat gemaakt. Geen één unit is daarom hetzelfde. Het wordt namelijk gemaakt naar jouw wensen en behoeften. Wil je hier meer over weten? Vraag naar de mogelijkheden via (+31) 0497 820 240 of stuur een e-mail naar industrie@alius.nl

Van het gas af

Maar wil jij volledig van het gas af? Of ga jij een pand bouwen waardoor je niet meer beschikt over een gasaansluiting? Dan is de warmtewisselaar in combinatie met een warmtepomp een goede oplossing. In dit geval kan je namelijk op een effectieve wijze van het gas af.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Warmteterugwinning

Neem contact op via ons contactformulier