Ventilatie

Klimaatoplossingen

Een van de oplossingen die wij bieden met onze klimaatconcepten is ventilatie op de werkvloer. Dat ventileren zorgt voor een beter klimaat op de werkvloer hoeven wij je niet te vertellen. Maar waarom wij dit belangrijk vinden en wat wij met ons klimaatconcept hierin kunnen betekenen vertellen we je graag.

Belang van een goed ventilatiesysteem op de werkvloer

Iedereen wil een gezonde en frisse werk/leefomgeving. In je bedrijfspand bereik je dit door vervuilde lucht af te voeren en schone geconditioneerde (buiten) lucht toe te voeren. Deze ververste lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Echter kost dit veel energie, want bij natuurlijke ventilatie is de buitenlucht of te koud óf te warm. Hiervoor bieden wij een oplossing. Met de ventilatietechniek in onze klimaatconcepten kunnen we namelijk zorgen voor een optimaal, geventileerde werkomgeving zonder hogere operationele kosten. Met onze klimaatconcepten voeren we gezonde schone, geconditioneerde buitenlucht naar binnen. Conditioneren betekent dat we de buitenlucht aanpassen op het gewenste binnenklimaat. Denk hierbij aan het behandelen van lucht op basis van temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 en fijnstof. Hiermee creëren we voor jouw pand een optimaal ventilatiesysteem.

Typen ventilatie

Bij Alius passen we balansventilatie toe. Dit houdt in dat toevoer en afvoer met elkaar in balans worden gebracht en dat je hiermee een gelijk druk creëert in je pand. Het voordeel hiervan is dat je optimale controle hebt over het binnenklimaat, zonder ongewenste luchtstromen.

Naast 100% verversing van lucht, passen we indien mogelijk ook luchtrecirculatie toe. Bij deze luchttechniek wordt de lucht uit het gebouw geconditioneerd in onze klimaatunit en weer naar binnen gebracht. Hierbij wordt de hallucht dus hergebruikt, er is dan geen sprake van ventilatieverliezen. Maar dit gebeurt alleen wanneer er geen luchtvervuiling in je bedrijfshal plaatsvindt.

Het is mogelijk om elk wenselijk type luchtfiltering toe te passen in onze klimaatunit. Vooral voor bedrijven in de foodsector is het erg belangrijk dat de schone, toegevoerde lucht geen stofdeeltjes bevatten, natuurlijke ventilatie ofwel de ongefilterde buitenlucht is hiervoor eigenlijk nooit geschikt. Het klimaatconcept van Alius gecombineerd met onze ventilatietechniek is ook voor deze sector een uitkomst.

ventilatie

Hoe ziet deze ventilatietechniek eruit in de praktijk?

Het klimaatconcept van Alius bestaat in het geval van het ventilatieprobleem uit een klimaatunit, inclusief verwarming, koeling, bevochtiging en filtering, het benodigde kanaalwerk voor optimale luchtverdeling en slimme klimaatsoftware. Er wordt altijd uitgebreid gekeken naar de behoeften en de samenstelling van het pand. Door in de ontwerpfase al uitgebreid stil te staan bij factoren als waar de medewerkers werken en waar er sprake is van luchtvervuiling, kunnen problemen in het ontwerp al ondervangen worden. Bij bepaalde productieprocessen is er bijvoorbeeld meer ventilatie en luchttechniek nodig, zoals bij coatingprocessen, dompelbaden maar ook met lasdampen. Wat direct al bij de bron aangepakt kan worden is beter voor de rest van de ruimte. Het ontwerp van het ventilatiesysteem is altijd flexibel, zodat deze ook toekomstbestendig is. Verandert met de tijd de indeling van je bedrijfshal? Dan kan het systeem er eenvoudig op aangepast worden.

Wat zijn de voordelen van goede ventilatietechniek?

Een goed ventilatiesysteem op de werkvloer betekent dat je een optimaal binnenklimaat hebt. Een productiever binnenklimaat. Je verliest geen onnodige energie zoals met natuurlijke ventilatie door te ventileren en te verwarmen tegelijkertijd en daarmee bespaar je op de energiekosten.

 

Kortom,

Met ons klimaatconcept kunnen wij je helpen met luchttechniek om te ventileren én een optimaal binnenklimaat te creëren. Wij ontwerpen het systeem, zorgen voor de installatie en staan voor je klaar bij vragen en uitdagingen. De grootste voordelen van ons concept voor jouw bedrijf?

  • Voldoen aan de wettelijke regels
  • Gezond en behaaglijk binnenklimaat voor de werknemers
  • Betere productiviteit
  • Minder personeelsverloop
  • Totale klimaat-oplossing met inzichtelijke besturing
  • Energiebesparing door WTW en energiezuinig koelen
  • Kostenbesparing dankzij verlaging energielasten en verhoging productie.

Ons klimaatconcept komt in aanmerking voor de EIA subsidie. Meer weten hierover? Klik dan hier.

Wagenbouw Hapert

Ventilatie in de lasindustrie

Ontmoet de ambassadeur

De juiste balans tussen een gezond werkklimaat, comfort en energiebesparing bij Wagenbouw Hapert B.V., te Hapert. Al meer dan 40 jaar is Wagenbouw Hapert toonaangevend in de aanhangwagenbranche. Door de aanschaf van een nieuwe lasrobot ontstond de vraag naar een nieuwe ventilatietechniek. Lees in de businesscase alles over de keuzes die door Wagenbouw Hapert gemaakt zijn en de resultaten van dit project.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Warmteterugwinning

Neem contact op via ons contactformulier