Totaaloplossing SolarEdge

Totaaloplossing solaredge
11-12-2020

Met de Smart Modules van SolarEdge is de totaaloplossing compleet. Met deze uitbreiding van het assortiment is het nu mogelijk om een compleet PV-systeem van het merk SolarEdge aan te bieden. We vroegen Amit Larom, VP & General Manager Benelux, Polen, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Hongarije bij SolarEdge, wat de visie achter de totaaloplossing is, welke voordelen de totaaloplossing heeft en wat we nog meer kunnen verwachten van SolarEdge in de toekomst.

De visie van SolarEdge

Wereldwijd heeft SolarEdge meer dan 61 miljoen power optimizers verkocht, die toepasbaar zijn op honderden verschillende soorten modules en die op vrijwel elk soort dak kunnen worden geïnstalleerd. De SolarEdge power optimizers maken het mogelijk om elke module individueel te beheren. Ze werken samen met de omvormer voor een maximale opbrengst uit elk paneel. Door het vooraf installeren van de power optimizers op hoge kwaliteit PV-modules maakt SolarEdge het leven van de installateur gemakkelijker. De Smart Modules van SolarEdge versnellen de installatie, verminderen de installatiekosten en vereenvoudigen de bestelling en het onderhoud met een enkel leverancier contact.

“Ons doel was om slimme modules op de markt te brengen. Hiermee wilden we het installatieproces vergemakkelijken en de installateurs een gestroomlijnde logistieke en service workflow bieden.”

Totaaloplossing solaredge

De totaaloplossing volgens SolarEdge

Zoals eerder benoemd maken de Smart Modules van SolarEdge de totaaloplossing compleet. Maar uit welke producten bestaat de totaaloplossing precies? “SolarEdge biedt modulaire en slimme energie-oplossingen die zijn ontworpen om het eigen verbruik te maximaliseren. Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid en regelgeving, omvatten deze oplossingen:

Met deze aanvulling op de totaaloplossing van SolarEdge is de eindgebruiker klaar voor de toekomst.

 “Onze totaaloplossing vergemakkelijkt de installatie en het systeembeheer terwijl het PV-gebruik voor residentiële en commerciële installaties wordt gemaximaliseerd.”

Een kijkje in de toekomst

We zijn natuurlijk allemaal benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten van SolarEdge. Amit Larom gaf ons alvast een kijkje in de toekomst: “Om het eigen verbruik te verhogen en de energie-efficiëntie te verbeteren, tilt SolarEdge home energy naar een hoger niveau met complete smart energy managementsystemen die het hele energie-ecosysteem in huis managen. Deze aanpak beantwoordt de groeiende behoefte van de klant en maakt het mogelijk om thuisproducten toe te voegen op een “grow as you go” basis, te beheren vanuit de mySolarEdge app.” Huiseigenaren hebben dus de mogelijkheid om hun smart home systeem steeds verder uit te breiden. Dit is niet alleen efficiënter, maar het verbruik van de eigen opgewekte energie wordt ook verhoogd. “SolarEdge smart energy management zal gebruikers in staat stellen om effectief toezicht en controle te houden op het grootste deel van hun systeemproductie en -verbruik, met als doel het verminderen van de elektriciteitsrekening en de CO2-voetafdruk.”

Maar dit is niet het enige wat we nog van SolarEdge kunnen verwachten. “SolarEdge werd ’s werelds bestverkochte PV-omvormer bedrijf door het consequent ontwikkelen van baanbrekende innovaties voor slimme energie-oplossingen.” Dit zal SolarEdge ook in de toekomst voortzetten. “Een nieuwe SolarEdge back-up batterij staat gepland voor release in 2021. Maar ook nieuwe hardware en softwareproducten worden voortdurend ontwikkeld door SolarEdge om consumenten, overheden en bedrijven te helpen bij het verhogen van het eigen verbruik en het bereiken van hun nul-emissie doelstellingen.”

Bied je klanten een totaaloplossing die klaar is voor de toekomst en profiteer van een gestroomlijnde logistiek met minder te bestellen onderdelen, eenvoudiger onderhoud en een enkel leverancierscontact.