Complex energievraagstuk? Alius geeft advies!


Bij het streven naar een duurzamere toekomst staan we voor uitdagende vraagstukken. Bij Alius begrijpen we de complexiteit van deze uitdagingen en streven we ernaar om oplossingen te bieden die niet alleen duurzaam zijn, maar ook efficiënt en slim. Door middel van samenwerking en het leveren van advies op maat staan wij klaar om jou als installateur of bedrijfseigenaar te ondersteunen bij complexe energievraagstukken. Ons team van experts biedt advies op maat voor zowel residentiële als commerciële projecten.

Of het nu gaat om het verduurzamen van woningen, het maximaliseren van eigen energieverbruik, het verkennen van mogelijkheden voor energieopslag, of het creëren van extra vermogen voor de elektrificatie van vervoer, wij zijn er bij Alius om je te helpen. Ons motto is niet voor niets ‘’energie voor elkaar’’!

We hebben al een tal van adviezen mogen leveren voor diverse partners;

Metaal lasersnijbedrijf
Een metaal lasersnijbedrijf met een productiehal, kantoor en een magazijn had te weinig vermogen van het net, maar wel de noodzaak om een extra machine bij te plaatsen in de productiehal. Na een eerste analyse hebben wij ze het advies gegeven om de power quality in orde te brengen. Daarnaast hebben we de positieve effecten van zonne-energie op het eigen verbruik laten zien. Voor een later stadium hebben we het advies gegeven om de installatie uit te breiden met een batterij.

Transportbedrijf
Een transportbedrijf heeft extra vermogen nodig voor de elektrificatie van hun wagenpark. Voor dit advies hebben we gekeken naar verschillende type en grootte batterijen om te allen tijde voldoende laadvermogen te realiseren.

Vakantiepark
Een vakantiepark wil de vakantiewoningen verduurzamen door zoveel mogelijk verbruikte energie duurzaam op te wekken. Daarnaast willen ze de mogelijkheid hebben om de opgewekte energie zo slim mogelijk aan het sturen. Op het vakantiepark zijn de vakantiewoningen slechts een startpunt, want als vervolgstap wil het park kijken naar verduurzaming van de toiletgebouwen. Alius heeft geadviseerd in het type en grootte van het batterijsysteem, gebruik en aansturing van warmtepompen, laadstations en de mogelijkheden van een virtual power plant.

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Allereerst bieden we een gratis quickscan aan om de behoeftes en het daadwerkelijke probleem te achterhalen. Dit gebeurt altijd door een van onze experts op locatie. Wil je na de quickscan aan de slag om de situatie te verbeteren of het probleem op te lossen? Dan gaan we het adviestraject in. In dit traject gaan onze specialisten aan de slag om een advies te bieden met verschillende mogelijke oplossingen inclusief voor- en nadelen. Voor dit adviestraject rekenen wij een financiële bijdrage, omdat onze specialisten verschillende businesscases uitwerken, ontwerpen maken en tijd investeren voor een op-maat-gemaakt advies.

Onze experts staan klaar om jou als eigenaar te adviseren bij een complex vraagstuk over jouw bedrijf of om jou als installateur te helpen bij het vraagstuk van je klant. We begrijpen dat elk project uniek is en streven ernaar om oplossingen te bieden die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Graag zetten we onze kennis en expertise in om samen te werken aan slimmere, duurzame energie- en warmteoplossingen die de energie transitie versnellen.

Geen uitdaging of vraagstuk is ons te gek, neem vandaag nog contact met ons op!

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Specialist
Advies