Smart home & batterijopslag

smart energy producten

De energietransitie vraagt niet alleen van ons om gebruik te maken van duurzame oplossingen, maar ook om slimmer met onze energie om te gaan. Bij Alius vinden we het belangrijk om totaaloplossingen aan te bieden en overal het maximale uit te halen. Daarom bieden wij o.a. batterijen en thuisaccu's aan die opgewekte energie kunnen opslaan en handige smart home tools die je laten inzien wat het verbruik is in een woning. Laat je adviseren door Alius over smart home en batterijopslag voor jouw project.

Onze producten

  • Smart-home oplossingen & monitoring
  • Zoutwaterbatterij GREENROCK
  • StorEdge oplossingen

Smart- home oplossingen van SolarEdge

Smart- home oplossingen & monitoring

smart energy producten

Met behulp van SolarEdge smart energy producten is het voor de woningeigenaar mogelijk om overtollige PV-energie op een slimme manier te gebruiken. Dit zorgt voor een hoger eigen gebruik van de opgewekte zonne-energie. Vanuit woningeigenaren zal hier steeds meer vraag naar zijn, aangezien de salderingsregeling vanaf 2023 afgebouwd wordt.

Met behulp van de slimme schakelaars van SolarEdge kunnen huishoudelijke apparaten, waar en wanneer dat gewenst is, bediend worden via de SolarEdge monitoring app.

De smart energy producten bieden als voordeel dat ze geautomatiseerd, modulair en gebruiksvriendelijk zijn.

Wij bieden de volgende smart home producten van SolarEdge aan:

Smart energy boilerregelaar
Smart energy schakelaar en contactdoos
Smart energy relais

Zoutwaterbatterij GREENROCK

Batterijopslag en thuisaccu's

GREENROCK

Woningeigenaren willen tegenwoordig steeds vaker de geproduceerde elektriciteit van de PV-panelen opslaan, zodat dit ingezet kan worden in de avonduren als de zon niet schijnt. Bijvoorbeeld voor de wasmachine of voor een lekker kopje koffie. Jij als installateur kan ze de oplossing bieden met GREENROCK de zoutwaterbatterij.

De batterij is ontwikkeld door BlueSky Energy, de Oostenrijkse specialist in stationaire energieopslag. De GREENROCK energieoplossingen zijn perfect voor woningen of bedrijven die gedurende de dag, maar ook de nacht, de eigen opgewerkte energie zoveel mogelijk willen inzetten voor eigen verbruik zonder dat daar een eigen kleine elektriciteitscentrale voor nodig is.

Installatieproces
GREENROCK kan toegepast worden in residentiële en industriële markten, grootschalige projecten en als back-up oplossingen. Het standaard systeem heeft een capaciteit van 5 tot 30kWh en is uitbreidbaar en op te schalen tot de MWh’s.

Het systeem is plug & play en hierdoor gemakkelijk te installeren. Het systeem komt met volledig voor- gemonteerde DC elektronica, is geheel bekabeld en gemakkelijk aan te sluiten op de woning. De ideale thuisaccu of back-up oplossing voor de commerciële markt.

GREENROCK een veilige en milieuvriendelijke oplossing voor elektrische opslag. Enkele van de voornaamste eigenschappen zijn:

Niet-ontvlambaar
Niet-explosief
Geen toxische materialen
Aanraakveilig
Volledig onderhoudsvrij
Perfect voor elke woning, ongeacht de grootte
Gebaseerd op milieuvriendelijke materialen

StorEdge

Optimaliseer je installatie met StorEdge

StorEdge Interface

Dé oplossing om bestaande PV-installaties geschikt en compatibel te maken met thuisaccu’s. De StorEdge interface van SolarEdge zorgt ervoor dat de omvormers van bestaande installaties kunnen worden uitgebreid met batterijopslag. In de nieuwste generatie omvormers is deze optie al standaard ingebouwd. Dankzij StorEdge kan overtollige productie van zonne-energie opgeslagen worden en vervolgens ingezet worden wanneer het de woningeigenaar uitkomt. Met StorEdge is alles inzichtelijk in één monitoringsportaal en werken alle componenten optimaal samen! Combineer smart home en batterijopslag voor een optimaal resultaat. Laat je door ons adviseren voor jouw project.

StoreEdge biedt niet alleen voordelen voor woningeigenaren, maar ook voor jou als installateur:

Meer energie
Eenvoudig ontwerp & installatie
Volledig inzicht & makkelijk onderhoud
Grotere veiligheid