Nieuw van SolarEdge; de mySolarEdge app

de MySolarEdge app
03-04-2020

Deze week verscheen de nieuwste tool van SolarEdge. Een gratis monitoring app, speciaal ontwikkeld voor eigenaren van residentiële en commerciële systemen. In deze blog vertellen we je alles over de mySolarEdge app!

Over de mySolarEdge app

De mySolarEdge app zal zoals eerder vermeld volledig gericht zijn op systeemeigenaren. Met behulp van de tool kunnen ze eenvoudig snel gangbare problemen met hun systeem oplossen zonder dat je als installateur hierbij hoeft te ondersteunen.

In de app kunnen systeemeigenaren zelf de volgende acties uitvoeren;

  • Het Wi-Fi wachtwoord en de verbindingsinstellingen wijzigen
  • Gedetailleerde omvormerstatus vanaf de smartphone bekijken
  • Installateurs over de status van de omvormer informeren, zelfs wanneer er geen verbinding is met de monitoringsservice.

Daarnaast beschikt de app natuurlijk ook over de functies die ook aanwezig waren in het huidige monitoringsportaal. Zo blijft realtime monitoring op moduleniveau beschikbaar en kan smart-energy apparatuur en het opladen van EV’s op afstand beheerd blijven worden.

Dankzij deze nieuwe app kunnen onnodige bezoeken op locatie verminderd worden. Daarnaast worden de mogelijkheden voor ondersteuning op afstand hiermee vergroot en bespaart het voor jouw als installateur en voor de klant, tijd en geld.

Informatie voor jou als installateur
Betekent dit dat jij als installateur dan ook gebruik gaat maken van een andere tool? Nee hoor, het monitoringsportaal zal gebruikt blijven worden door jouw als PV-professional. Uiteindelijk zal het monitoringsportaal een exclusief platform worden met meer geavanceerde functies. Maar je hebt als installateur wel toegang tot de app, zodat je kunt zien wat jouw klanten zien en zodat je ze op afstand makkelijker kunt ondersteunen.

Informatie voor jouw bestaande klanten
Bestaande eigenaren van SolarEdge systemen zullen in de toekomst ook overgaan naar de mySolarEdge app. Dit zal niet in één keer gebeuren, maar dit proces zal geleidelijk gaan. In hun huidige app zullen de systeemeigenaren de melding krijgen om over te stappen naar de nieuwe app. Met behulp van hun bestaande monitorings-inloggegevens zullen ze kunnen inloggen. Alle gegevens blijven bij de overgang van de oude naar de nieuwe app behouden.

Klik hier om meer te weten te komen over de nieuwe mySolarEdge app.
Tip! Het on-demand webinar van SolarEdge over deze nieuwe tool. Schrijf je hier in!

Onze productspecialist Frans maakt je graag wegwijs in de nieuwe mySolarEdge app. In deze eerste video laat hij je zien hoe je met behulp van de mySolarEdge app een omvormer met een nieuw netwerk kan verbinden.

De mySolarEdge app door Alius

Verbind je omvormer met een nieuw netwerk

Meer video’s over de MySolarEdge app zien? Houd dan onze social kanalen en ons Youtube kanaal in de gaten de komende weken. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je een paar stappen verder te helpen!