Alius verwelkomt Martijn van Helmond als Directeur AliusClimate B.V.

Martijn van Helmond
03-01-2023

Met ingang van 1 januari 2023 treedt Martijn van Helmond aan als Directeur van AliusClimate B.V. AliusClimate B.V. is het onderdeel van de Alius Group dat zich focust op industriële klimaatinstallaties. Martijn van Helmond neemt het dagelijkse bestuur op zich van AliusClimate B.V. en zal zich focussen op de verdere uitbouw van dit onderdeel van de Alius Group. Oprichter van AliusClimate B.V., Stefan Bazelmans, doet een stap terug uit de operatie en gaat zich focussen op business development en de ontwikkeling van integrale oplossingen ook in samenwerking met andere werkmaatschappijen binnen de Alius Group.

Stefan Bazelmans geeft aan dat hij er vertrouwen in heeft dat Martijn de juiste persoon is die AliusClimate B.V. bij de volgende stappen in de toekomst kan begeleiden. ‘’Dankzij Martijn zijn ruime ervaring met standaardisatie en verbetering van operationele bedrijfsprocessen is hij de persoon die ons kan helpen met het verder professionaliseren en de volgende stappen in de toekomst van AliusClimate B.V. ‘’
In het verleden is Martijn van Helmond o.a. actief geweest bij Enexis en de laatste twintig jaar was hij werkzaam bij Kuijpers, als technisch dienstverlener actief in de utiliteit en industrie. Binnen Kuijpers heeft Martijn diverse functies vervuld, waaronder meest recentelijk als technisch directeur van Kuijpers Ecopartners: een specialistisch bedrijfsonderdeel van Kuijpers wat zich richt op duurzame energie.

De komende jaren ligt de focus van Martijn op de verdere professionalisering en uitbouw van AliusClimate B.V. Door het ontwerpen, realiseren en onderhouden van integrale ventilatie-, warmteterugwinning- en energieneutrale oplossingen voor- en rond het industriële mkb.  Saskia van de Schoot, CEO van de Alius Group, geeft aan; ‘’Met de komst van Martijn kunnen we verder bouwen als deskundige speler op het gebied van energieneutraliteit in gebouw en industrie. Samen met de producten en services die onze andere werkmaatschappij AliusEnergy B.V. biedt, kan dit Alius als totaalspeler ondersteunen in de weg naar energieneutraliteit voor woningen, mkb én industrie.’’
Martijn kijkt er naar uit om aan de slag te gaan. “Ik heb heel veel zin om samen met de mensen van Alius de industrie en gebouwde omgeving te gaan verduurzamen en het prachtige bedrijfsonderdeel Climate verder uit te bouwen.”