SolarEdge Home, slim energiebeheer voor thuis

SolarEdge Home, slim energiebeheer voor thuis
10-12-2021

De term ‘all-electric’ wordt steeds vaker gebruikt bij woningeigenaren, of het nu gaat om nieuwbouwwoningen of het renoveren van bestaande woningen. Dit heeft niet alleen betrekking op het realiseren van een gasloze woning, maar ook op het inzetten van slimme apparaten in de woning. Door de stijging van de elektriciteitsrekening zoeken woningeigenaren naar duurzame oplossingen in de vorm van zonnepanelen. Wil jij ze nog een stap verder helpen? Maak dan kennis met SolarEdge Home, het complete beheersysteem voor slimme energie in huis.

SolarEdge Home

SolarEdge is toonaangevend in slimme energie voor zowel de zakelijke markt als woningen. Het assortiment is uitgebreid met nog een innovatie, namelijk een slim energiebeheersysteem SolarEdge Home. Dit beheersysteem ontzorgt de woningeigenaar doordat het de productie, het verbruik en de opslag van energie in de woning stuurt, controleert en bewaakt. Het systeem kan namelijk zelfstandig beslissingen nemen over huidig en toekomstig verbruik. Hierbij wordt wel rekening gehouden met de volgende zaken:

 • Ingestelde voorkeuren van de gebruiker
 • Kunstmatige intelligentie op basis van slimme algoritmen en zelflerende software
 • Diverse bronnen zoals weersvoorspellingen
SolarEdge Home, slim energiebeheer voor thuis

SolarEdge Home is geen op zichzelf staand systeem, het is namelijk modulair en kan zo worden vormgegeven dat het perfect past bij de wensen en behoefte van de gebruiker. Het systeem kan uit de volgende componenten bestaan:

 • Energy Operations System
  • Dit besturingssysteem is een belangrijk component binnen SolarEdge Home. Het speelt namelijk iedere dag op maat in op de energiebehoeften van de gebruiker
 • Energy Hub
  • SolarEdge Energy Hub combineert de omvormertechnologie met de slimme en schaalbare technieken. Hiermee wordt de woning optimaal van energie voorzien
 • De batterij SolarEdge Energy Bank
  • Is er de wens om voor langere perioden de zelf opgewekte duurzame energie op te slaan? Dit is mogelijk met de Energy Bank en heeft een efficiency van maar liefst 93,3%
 • Smart Modules
  • De monokristallijne zonnepanelen van SolarEdge zijn voorzien van half-cut cell technologie en een geïntegreerde power optimizer voor meer vermogen uit elk paneel. De geïntegreerde optimizer zorgt voor een eenvoudigere en snellere montage.
 • SolarEdge Energy Net
  • Om alle SolarEdge Home apparaten snel en makkelijk met de omvormer te verbinden gebruik je de SolarEdge Energy Net

Smart home oplossingen

Eerder spraken we al van het inzetten van slimme apparaten in de woning, ook wel smart home oplossingen genoemd. SolarEdge biedt een aantal van deze oplossingen aan, zoals een Smart Energy meter met stroomspoelen, Smart Energy Boilerregelaar en een Smart Energy relais. De komende jaren zal de vraag naar Smart Home oplossingen alleen maar toenemen vanwege wetswijzigingen en veranderingen in subsidies. Hierdoor wordt het namelijk nog belangrijker om het maximale uit de eigen opgewekte energie te halen en hierbij de energieonafhankelijkheid te vergoten.

Wil je meer weten over de diversie smart home oplossingen en EV-lader van SolarEdge? Lees er alles over op deze pagina.