Alius verwelkomt Saskia van de Schoot als nieuwe CEO

Saskia
07-06-2022

Met ingang van 1 juni 2022 verwelkomt Alius, Saskia van de Schoot als nieuwe CEO. Van de Schoot zal het dagelijkse bestuur en de verdere uitbouw van alle werkmaatschappijen binnen de Alius Group op zich nemen. Oprichter en DGA Wil van der Meijden doet hiermee een stap terug uit de operatie en zal zich focussen op nieuwe technologieën en ontwikkelingen.

Van der Meijden geeft aan dat hij de toekomst van Alius onder leiding van de nieuwe CEO vol vertrouwen tegemoet ziet: ‘’Alius heeft een ontzettend mooie groei doorgemaakt de afgelopen jaren en nu zijn we toe aan de volgende stap. Klantgerichtheid en innovatie hebben altijd een grote rol gespeeld in de carrière van Saskia en dat tezamen met haar brede ervaring en energie geeft mij het volste vertrouwen dat Saskia de juiste persoon is om Alius verder naar de toekomst te leiden.’’ De laatste jaren is van de Schoot actief geweest als directeur/bestuurder bij Twice op de High Tech Campus in Eindhoven, dat tot doel heeft jonge innovatieve tech start-ups/scale-ups te ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarvoor heeft zij gewerkt bij Jansen & Jansen Incasso & Gerechtsdeurwaarders, E.ON, NRE en ING.

Met de komst van Saskia van de Schoot zal er afscheid worden genomen van interim CEO Hans Boot, die na zijn vertrek actief betrokken blijft in de Raad van Advies van Alius. Commercieel Directeur Niels Kleer heeft eerder al gekozen voor een toekomst buiten Alius en heeft het bedrijf in goed overleg verlaten.

De komende jaren ligt bij Alius de focus op verdere professionalisering en het verstevigen en verder uitbouwen van haar positie als leverancier en platform voor energieneutraliteit en duurzaamheid. Van de Schoot: ” Ik kijk ernaar uit om deze mooie organisatie verder te begeleiden naar de toekomst en zo bij te dragen aan een betere toekomst voor ons en onze kinderen. Een mooie missie om in het volledige verduurzamingsgamma bij te kunnen dragen”.