Woningeigenaren kiezen voor SolarEdge

Woningeigenaren kiezen voor SolarEdge
17-06-2020

Al een aantal jaar neemt het jaarlijks geïnstalleerd PV-vermogen fors toe. Maar wat is de overweging van woningeigenaren om een PV-installatie aan te schaffen en welke vragen en uitdagingen komen hierbij kijken?

Customer succes story

Kijken naar de toekomst

In mei 2019 heeft Willy Dijkstra een PV-installatie laten installeren op zijn vrijstaande woning in Lommel. Om twee verschillende redenen is hij zich gaan verdiepen in PV-systemen. Enerzijds was hij op zoek naar een manier om de stroomrekening te drukken en anderzijds hoorde hij dat in België, waar hij woonachtig is, veel regelingen op losse schroeven staan.

Schaduwvorming

De vrijstaande woning van Dijkstra heeft, door het voetbalstadion in de buurt en de bomen van de buren, schaduwvorming op het dak.

Een belangrijke reden waarom de keuze voor SolarEdge is gevallen is de MPP-tracking module op paneelniveau. Deze module zorgt ervoor dat mismatchen per paneel inzichtelijk zijn en zorgt ervoor dat de andere panelen niet minder gaan presteren door deze mismatchen. In de situatie van de woning uit Lommel zorgt deze module er o.a. voor dat de niet alle panelen lijden onder de schaduwvorming van het stadion en de bomen van de buren in de wintermaanden.

Maar dit was niet de enige reden dat Dijkstra voor SolarEdge heeft gekozen. Benieuwd naar de redenen? Lees er meer over in de Customer Succes Story.

businesscase

Meer weten?

Customer succes story

In de Customer Succes Story lees je meer over redenen waarom Dijkstra voor SolarEdge heeft gekozen en wat de resultaten zijn.