De nieuwe SolarEdge S-serie Power Optimizers!

SolarEdge s-serie power optimizer
17-09-2021

Met de nieuwe S-serie Power Optimizers maakt SolarEdge de installatie van PV-panelen nog veiliger! Het ontwerp is aangepast zodat de optimizers beter bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden. Ook is er een sensor in verwerkt die communiceert met het SolarEdge monitoring platform. Lees over deze en andere voordelen van de nieuwe S-serie in deze blog.

SolarEdge s-serie power optimizer

Veiligheid voorop

De nieuwe S-serie Power Optimizers van SolarEdge zijn speciaal ontwikkeld om de installatie van residentiële PV-systemen nog veiliger te maken.  De nieuwe optimizers zijn namelijk voorzien van één langere en één kortere kabel. Dit zorgt ervoor dat de verbinding tussen de optimizers zich niet langer in het midden bevindt, maar dicht tegen de optimizer. Hierdoor is de installatie minder kwetsbaar bij slechte weersomstandigheden. Daarnaast zorgt deze aanpassing er voor dat de optimizers eenvoudiger zijn aan te sluiten zodat jij sneller kunt werken.

In de nieuwe S-serie Power Optimizers heeft SolarEdge sensoren toegepast die afwijkend gedrag kunnen detecteren om veiligheidsproblemen én energieverlies te voorkomen. Vanaf eind 2021 zal de informatie uit deze sensoren worden gecommuniceerd naar het monitoring systeem van SolarEdge. Wanneer er afwijkend gedrag plaatsvindt word je op de hoogte gebracht via een automatische waarschuwing op het monitoringsysteem met een nauwkeurige omschrijving.

Naast deze nieuwe veiligheidsfuncties beschikken de nieuwe S-serie Power Optimizers natuurlijk ook over alle voordelen die je van SolarEdge gewend bent. Voorzie je klanten van een nog veiliger systeem én krijg meer inzicht in de prestaties van het systeem via het SolarEdge monitoringsysteem met de nieuwe S-serie Power Optimizers.

Voordelen van de nieuwe S-serie Power Optimizers

  • Voor een nóg veiligere installatie van PV-panelen
  • Snelle installatie met vereenvoudigd kabelbeheer
  • Sensoren voor het detecteren van afwijkend gedrag om veiligheidsproblemen te voorkomen
  • Vermogensoptimalisatie op paneelniveau
  • Verhelpt elk verlies dat ontstaat door ‘mismatch’
  • Superieur rendement van 99,5%
  • SafeDC Functie: Spanningsafschakeling op paneelniveau voor de veiligheid van installateurs en brandweer
  • Speciaal ontworpen voor gebruik met residentiële SolarEdge omvormers
  • Compatibel met bifaciale PV-modules
Bestel nu de nieuwe S-serie

Met de nieuwe S-serie Power Optimizers maakt SolarEdge de installatie van PV-panelen nog veiliger! Frans vertelt je er alles over in deze video.

Ontdek de nieuwe SolarEdge S-serie Power Optimizers