Customer success story JDB Energy

Customer succes story JDB Energy
08-02-2022

Voor deze customer success story spraken we Jelco de Beer van JDB Energy over een project in Bavel. Op het plat dak van de woning in Bavel is een installatie geplaatst van in totaal 21 REC panelen, verdeeld over 2 platte daken. Er is gebruik gemaakt van het Sunbeam montagesysteem, een SolarEdge SE7K 3-fase omvormer en de nieuwe S440 Power Optimzers van SolarEdge.

Customer succes story JDB Energy

De situatie

De eindgebruiker wilde graag zonnepanelen laten installeren. Deels vanuit duurzaamheidsoverwegingen maar ook vanwege de stijgende energieprijzen. Via de website van JBD Energy heeft de eindgebruiker een offerte aangevraagd. Jelco: “bij kennissen van de eindgebruiker heb ik al eerder een installatie geplaatst. Vandaar dat ze bij JDB Energy uitkwamen voor een offerte. Daarbij hadden ze zelf al veel vooronderzoek gedaan. Zo hadden ze bijvoorbeeld al een voorkeur voor het merk van de zonnepanelen.”

De uitwerking van het project

JDB Energy heeft met behulp van de SolarEdge designer het project uitgewerkt waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van het beschikbare dakoppervlak. De woning beschikt over een plat dak, daarom is er gebruik gemaakt van het Sunbeam montagesysteem. Op het bovenste gedeelte van het dak zijn 9 REC panelen geplaatst met een rijafstand van 50cm. Op het dak van de eerste verdieping van de woning bevinden zich 12 REC panelen met een rijafstand van 70cm. Jelco: “Voor de technische aansluiting hebben we gekozen voor een omvormer en de S-serie Power Optimizers van SolarEdge. SolarEdge is een toonaangevend merk binnen de Solar branche. Niet alleen de producten zijn van een hoogwaardige kwaliteit, maar ook de service afdeling is altijd goed bereikbaar. SolarEdge biedt goede ondersteuning voor, tijdens en na de installatie van het project. Hier hechten we bij JDB Energy veel waarde aan. Daarnaast ben ik er met SolarEdge van verzekerd dat de PV-installatie altijd door de Scope12 keuring komt.” Bij JDB energy werken ze uitsluitend met de omvormers en Power Optimizers van SolarEdge.

“Het voordeel van de nieuwe S-serie Power Optimizers is de langere kabel. De verbinding ligt hierdoor dicht op de optimizer achter het paneel. De aansluiting is hierdoor beter beschut tegen slechte weersomstandigheden.”

JDB Energy

Lees meer

Customer succes story JDB Energy

Lees in de customer succes story alles over dit project, de ervaring van JDB met de producten van SolarEdge en wat de voordelen voor de eindgebruiker zijn.