Oplossingen en producten van Conduct nu verkrijgbaar bij Alius

Conduct
24-06-2021

We maken jouw werk als installateur graag een stuk makkelijker én veiliger. Om die reden hebben we bij Alius ons assortiment uitgebreid met de oplossingen en producten van Conduct Technical Solutions. Deze producten en oplossingen dragen bij aan het realiseren van brandveiligheid bij PV-installaties. En daarnaast, hoe prettig is het als je alle benodigdheden voor jouw kwalitatieve en veilige PV-installatie bij één leverancier kan vinden?

Aanbod Conduct

Conduct Technical Solutions biedt verschillende totaaloplossingen op het gebied van aarding, bliksem- en overspanningsbeveiliging voor PV-installaties. RoofSupport is een van deze oplossingen. In dit complete kabelmanagementsysteem worden de daksteunen en draadgoot samengevoegd, waardoor de solarkabels op een veilige manier naar de omvormers gebracht kunnen worden. Met de RoofSupport oplossing is de PV-installatie Scope 12 voorbereid.

Naast kabelmanagementsystemen zijn er ook oplossingen voor het beveiligen van PV-installaties met behulp van de PVbox. De PVbox is een modulair opgebouwde aansluitkast waarin overspanningsbeveiliging, lastscheiders en eventueel zekeringen in worden behuisd. Daarnaast zijn de PVboxen gebaseerd op de technische richtlijnen van diverse omvormer fabrikanten zoals o.a. SolarEdge. De SolarEdge PVbox van Conduct voldoet aan alle technische richtlijnen van SolarEdge en is direct aansluitbaar door middel van MC4 connectoren.

Tot slot biedt Conduct PVshelters, een montageframe voor omvormers op het dak. Deze PVshelters kenmerken zich door een opbouw van een montageframe en een dak. Hiermee wordt de brandveiligheid van de installatie verbeterd door het uitwendig houden van de DC infrastructuur. Daarnaast biedt de shelter maximale ventilatiemogelijkheden en werkt het systeem ruimtebesparend.

Verspreiding kennis staat centraal

Net als Alius staat bij Conduct kennisdeling voorop. Dankzij jarenlange ervaring en participatie in normcommissies en diverse solar vakgroepen heeft Conduct uitgebreide en actuele kennis in huis op het gebied van bliksem- en overspanningsbeveiliging, aarding en kabelmanagement. Deze kennis deelt Conduct graag in diverse trainingen en seminars.

Ben je benieuwd naar de artikelen van Conduct Technical Solutions die bij Alius verkrijgbaar zijn?
Ga direct naar Mijn Alius voor het volledige overzicht.

Heb je advies nodig voor de geschikte oplossing voor jouw pv-installatie? Onze collega’s adviseren je graag via info@alius.nl of via +31 (0) 497 555 362.