Wireless Gateway en versterker van SolarEdge

Wireless Gateway SolarEdge
08-12-2020

In oktober heeft SolarEdge een nieuw product uitgebracht: de Wireless Gateway. Dit product zorgt voor een Wifi-netwerk met de producten van SolarEdge. Maar voor jou als installateur zitten er ook voordelen aan!

Wireless Gateway SolarEdge

Wi-Fi oplossing

De Wireless Gateway is dé oplossing voor het aansluiten van residentiële omvormers op SolarEdge monitoringservers. De Wireless Gateway sluit je aan op de router met een vaste kabelverbinding. De meegeleverde antenne installeer je op de SolarEdge omvormer. Als een systeemeigenaar van internetprovider wisselt, wordt het wachtwoord van het thuisnetwerk gewijzigd. In dit geval moet jij als installateur vaak in actie komen om de systeemeigenaar te ondersteunen bij het instellen van het wachtwoord.

Met behulp van de Wireless Gateway wordt dit probleem voorkomen. Met dit apparaat blijft de draadloze communicatie namelijk gewoon zoals normaal werken, waardoor er een einde wordt gemaakt aan onnodige supporttelefoontjes en bezoeken voor jou als installateur op locatie.

Voordelen Wifi- Gateway

De Wifi-Gateway heeft als voordeel dat er draadloze communicatie tussen SolarEdge omvormers en het monitoringsplatform mogelijk is. Maar het product heeft nog meer voordelen, namelijk:

  • Het maakt een einde aan een belangrijke bron van klantondersteuningsgesprekken: jij als installateur hoeft niet in actie te komen wanneer het wachtwoord voor het thuisnetwerk wordt gewijzigd
  • De installatie en configuratie is eenvoudig. Voor jou als installateur is dit mogelijk via de SetApp en door systeemeigenaren via mySolarEdge
  • Het is robuuster door gebruik van een gesloten netwerk
  • Het apparaat maakt verbinding met een externe antenne en ondersteunt maximaal twee draadloze SolarEdge-repeaters om het Wi-Fi-bereik verder uit te breiden
  • Met het systeem kunnen er tot wel 8 SolarEdge omvormers in een enkel netwerk ondersteunt worden

De Wifi-Gateway is te bestellen via ons klantportaal en is medio december leverbaar. De versterker is eind december leverbaar.