Efficiënt ventileren op basis van fijnstofmetingen

Efficiënt ventileren op basis van fijnstof metingen
07-10-2021

Fijnstof, een van de grootste gezondheidsproblemen in de metaalindustrie. En een van de grootste redenen dat we ventilatie moeten toepassen in onze bedrijfsruimtes. Maar hoe weet je nu zeker dat je voldoende ventileert? Of dat er geen fijnstof meer te vinden is in de lucht? Bij Alius klimaatconcepten vinden we het belangrijk dat jouw medewerkers in een veilige en schone werkomgeving kunnen werken. Daarom hebben we een oplossing bedacht voor dit probleem: ventileren op basis van fijnstofmetingen. Wil je weten hoe we dit doen? Lees dan verder.

Efficiënt ventileren op basis van fijnstof metingen

Wat is fijnstof?

Fijnstof bestaat uit stofdeeltjes kleiner dan 0,01mm. Het komt onder andere vrij bij werkzaamheden als lassen, zagen of frezen. Deze kleine deeltjes zweven door de lucht en kunnen in onze longen terecht komen. Wanneer je langere tijd fijnstof inademt kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Zo heb je een vergroot risico op long-, hart- en vaatziekte. Iedere medewerker in elke sector verdient een schone werkomgeving. Daarom ontwikkelen we bij Alius Klimaatconcepten onze eigen klimaatunit die zorgt voor een gezondere omgeving binnen én buiten het bedrijf.

Een gezondere werkomgeving

Je wilt dus het liefst een zo laag mogelijk fijnstofgehalte in de hal. Dit kun je doen door de ruimte continue van verse lucht te voorzien. Dit kan helpen om het fijnstofgehalte laag te houden, maar het continue ventileren kost vaak veel energie. Dit komt doordat je de lucht in de ruimte niet alleen schoon, maar ook een comfortabele temperatuur wilt houden. En juist dat maakt het klimaatconcept van Alius interessant! Onze klimaatunit ventileert namelijk op basis van het fijnstof gehalte in de hal. Zo weet jij zeker dat jouw medewerkers in een gezonde omgeving staan te werken én ventileer je alleen wanneer dit echt nodig is.

Het systeem zorgt ervoor dat je hal voorzien wordt van 100% verse buitenlucht terwijl het de vervuilde lucht én het fijnstof afvoert naar buiten. Voordat de vervuilde lucht naar buiten wordt geblazen gaat het door een filter. Deze vangt alle fijnstof uit de vervuilde lucht op. Zo zorgen we niet alleen voor een gezondere omgeving binnen, maar ook buiten het bedrijf. Mooi toch?

Start met het efficiënt ventileren van jouw bedrijfshal en zorg voor minder fijnstof, lagere energiekosten én een duurzamere bedrijfsvoering. Klik hier voor meer informatie over het klimaatconcept van Alius.