Alius Industrie; van enkel klimaatconcepten naar totaaloplossingen voor de Industrie

Alius Industrie
01-05-2024

De tak van Alius die zich voorheen richtte op ontwerp en realisatie van klimaatconcepten gaat vanaf 1 mei verder onder een nieuwe naam; Alius Industrie. We vertellen je vanwaar deze naamswijziging en wat dit betekent voor jou als klant, leverancier of partner.

Vanwaar een nieuwe naam?

De naam AliusClimate dekt niet langer voldoende de lading van de activiteiten en de oplossingen waarin wij kunnen voorzien. Onze kracht ligt in het adviseren en het volledig ontzorgen van kleine tot middelgrote Industriële bedrijven op het gebied van duurzame energieopwekking, verwarmings- en koelingsvraagstukken, netcongestie, luchtkwaliteit- en comfortissues. Omdat we veel ervaring hebben in de Industrie en hier onze specialistische kennis kunnen delen hebben we gekozen om dit ook in onze naam duidelijk te maken. Wij zijn dé adviseur en specialist in het creëren van een gezonde, comfortabele en duurzame werkplek in de Industriële sector. De naamswijziging is hierdoor een logische stap voor de fase waar Alius Industrie zich in bevindt.

Wat betekent de naamswijziging in de praktijk?

In de praktijk heeft de naamswijziging naar Alius Industrie nauwelijks impact. Onder facturen, offertes en andere officiële documenten vind je nu de naam Alius Industrie terug. We zijn nog steeds een onderdeel van Alius en dragen dit ook uit, zoals we al deden en je dus ons gewend bent! Echter, door duidelijk aan te geven dat we een tak hebben die zich op de Industrie focust hopen we meer Industriële bedrijven te kunnen helpen.

Wat mag je van Alius Industrie verwachten?

In de Industrie spelen bedrijfseigenaren met grote vraagstukken als ‘ik wil mijn machinepark uitbreiden, hoe kan ik dit doen zonder een zwaardere elektriciteitsaansluiting’ of ‘ik wil mijn CO2 uitstoot verminderen, hoe kan ik dit realiseren’ of ‘ik heb te maken met vervuilde lucht op de werkplek, hoe kan ik mijn werkplek gezonder maken’ of ‘ik heb te maken met te hoge temperaturen in de zomer in mijn productieruimte en hoe los ik dit op’.

Deze vraagstukken komen bij installateurs terecht en door thema’s als o.a. netcongestie zijn deze vraagstukken alleen maar complexer geworden. Wij geloven erin dat wanneer je naar energie neutrale, gezonde en comfortabele werkomgeving streeft, het noodzakelijk is om naar het totaalplaatje te kijken. Alius Industrie zorgt dat de echte vakman op zijn werk maximaal kan excelleren en presteren!

Onze aanpak

Tijdens het volledige traject van gratis quickscan tot realisatie, staan onze experts paraat om jullie te begeleiden. Of het nu gaat om het identificeren of oplossen van een netcongestieprobleem, het verbeteren van het werkgeluk en welzijn van jouw team of het groener maken van jouw bedrijf.

Een nieuwe naam, in een vertrouwd jasje

Met de naamswijziging naar Alius Industrie zijn we klaar om nog meer bedrijven in de Industrie te helpen in hun weg naar een duurzaam, comfortabel en gezond bedrijfspand. Dit alles blijven we doen in ons vertrouwde Alius jasje en met de kwaliteit, kennis en service die je van ons gewend bent! Wil je meer weten over de activiteiten van Alius Industrie, kijk dan hier.

Heb je inhoudelijke vragen over de naamswijziging neem dan contact met ons op via: industrie@alius.nl