SolarEdge businesscase Boerboom Hout

Businesscase Boerboom
30-09-2020

Het familiebedrijf Boerboom Hout streeft naar een meer duurzame en circulaire wereld. Vanuit deze motivatie is het dak van het bedrijf in 2020 voorzien van 1460 PV-panelen. In combinatie met de omvormers en optimizers van SolarEdge produceert elk paneel maximale energie en worden vermogensverliezen voorkomen.

Businesscase Boerboom

De keuze voor PV

Boerboom Hout is volwaardig toeleverancier van grote en middelgrote series in massief hout en plaatmateriaal. Het familiebedrijf uit Bergeijk had 2 redenen om juist nu te investeren in een PV-installatie. Ten eerste om het bedrijf verder te verduurzamen. Maar ook om nog gebruik te kunnen maken van subsidies vanuit de overheid. Het familiebedrijf is continue opzoek naar efficiëntere productiemethodes, waarbij een minimale invloed op het milieu van groot belang is.

Het aanschafproces

Na een tijdje gezocht te hebben naar het juiste systeem is Boerboom Hout in contact gekomen met Alius. Vervolgens heeft Alius in samenwerking met Burgmans & Alewijns elektrotechniek advies gegeven voor de situatie van Boerboom Hout. De keuze is uiteindelijk gevallen op een systeem met de PV-panelen van DMEGC en omvormers en optimizers van SolarEdge. De verdere uitwerking en installatie van het systeem is uitgevoerd door Burgmans & Alewijns elektrotechniek.

Commerciëel

Meer weten

SolarEdge businesscase

Lees in deze businesscase waarom het familiebedrijf Boerboom Hout voor SolarEdge heeft gekozen voor hun PV-systeem.