Benut de bestaande- hoofaansluiting maximaal

scope 12
26-02-2021

Binnen de SCOPE 12 richtlijnen

Eerder melden wij al dat het niet mogelijk is om meer vermogen terug te leveren als de hoofdaansluiting groot is. Er dient namelijk rekening gehouden te worden met het naamplaat vermogen. Echter zijn er nogal wat onduidelijkheden over deze SCOPE 12 regel. Wij adviseren dan ook om in een voortraject een inspectiebureau mee te nemen om het per situatie te beoordelen.

Een andere oplossing waar we je graag op willen wijzen is om de bestaande- hoofdaansluiting maximaal te benutten.  Voor de aansluitingen van 3 x 80 A heeft SolarEdge een aantal perfecte omvormers om het maximale uit je aansluiting te halen. Bijvoorbeeld de SE27.6K omvormer van SolarEdge heeft een maximale stroom uit van 40 A per fase, dus kun je hier twee van dit type omvormer op aansluiten.

Bij Alius hebben we deze omvormer (SE27.6K-RW000BND4) voor een scherpe prijs beschikbaar. Deze omvormer heeft een aantal extra veiligheidsopties t.o.v. de basis SE27.6K zoals:

 

  • 2-polige DC-schakelaar (1000V/40A);
  • DC-overspanningsbeveiliging (Type 2);
  • DC-stringzekeringen (20A);
  • Klemstroken;

Bestel deze omvormer direct via Mijn Alius.

Echter zijn er ook nog een aantal samenstellingen mogelijk om de bestaande- hoofaansluiting maximaal te benutten volgens SCOPE 12 richtlijnen. Onze project engineers staan voor je klaar om je van een passend advies te voorzien voor jouw project. Neem contact op via info@alius.nl of via +31 (0) 497 555 362.