Smart home producten

smart home producten

De energietransitie waarin we ons bevinden, vraagt ons niet alleen om gebruik te maken van duurzame oplossingen, maar ook om slimmer met onze energie om te gaan. Bij Alius werken we met merken en producten die niet alleen een totaaloplossing bieden maar die ook overal het maximale uithalen.

SolarEdge

Bij Alius zijn we experts op het gebied van SolarEdge. SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van Smart Energy oplossingen, ook wel smart home oplossingen en smart home producten genoemd.

De Smart Home Energy toepassingen

De smart home producten van SolarEdge zijn ontworpen om automatisch overtollig PV-vermogen te gebruiken en daarbij het (eigen)verbruik van zonne-energie te verhogen. Dit betekent dat de elektriciteitskosten van de eindgebruikers verlaagd kunnen worden, ze kunnen profiteren van meer comfort en hun energie-onafhankelijkheid vergroot wordt. Dit wordt allemaal beheerd door slechts één product, de omvormer. Ook wel het brein achter het smart energy systeem. De omvormer regelt namelijk opslagbeheer, home automation en pv-productie. De smart energy producten zijn voorzien van draadloze communicatie met de omvormer en zijn geschikt voor een reeks aan smart home automation toepassingen.

Bij Alius bieden we de volgende smart home producten van SolarEdge aan:

Smart Energy meter met stroomspoelen

Om gebruik te kunnen maken van de Smart Energy producten van SolarEdge, moet een Smart Energy meter met stroomspoelen op de PV-installatie worden aangesloten. Hiermee wordt inzicht verkregen in het verbruik van je zonne-energie, wat er aan het net terug geleverd wordt en hoeveel stroom (energie) er weer ingekocht wordt. Door dit goed inzichtelijk te hebben, weet de eindgebruiker op welke momenten de smart energy oplossingen het beste ingezet kunnen worden.

Smart Energy boilerregelaar

De Smart Energy boilerregelaar is een draadloze regelaar waarmee overtollige zonne-energie ingezet wordt voor warmwatervoorziening. Daarbij wordt gezorgd voor een zeer kosteneffectieve opslag van energie in een elektrische boiler.

Smart Energy schakelaar en contactdoos

Met behulp van de Smart Energy schakelaar is het mogelijk om het eigen verbruik te maximaliseren door het draadloos schakelen met elektrische apparaten. Deze draadloze schakelaars kunnen op afstand geschakeld worden volgens een vooraf geprogrammeerd schema of worden aangestuurd door de omvormer. Denk hierbij aan huishoudelijke apparaten, maar ook zwembadpompen, verlichting en ventilatoren.

Smart Energy Relais

Met de Smart Energy relais hebben eindgebruikers de mogelijkheid om grote apparaten aan te sturen met behulp van een externe besturingsinterface.

Let er bij alle smart energy oplossingen op dat als er te weinig PV-productie is, er energie ingekocht wordt via het net. Bijvoorbeeld als een apparaat aan is gezet en er geen of onvoldoende zon is.

ZigBee plug-in

Om de Smart Energy oplossingen te bedienen is een ZigBee plug-in noodzakelijk. In de nieuwere omvormers zit deze module standaard ingebouwd, voor de oudere omvormers met display kunnen deze eenvoudig ingebouwd worden.

StorEdge

Dankzij de SolarEdge StorEdge oplossing is het mogelijk om huiseigenaren of bedrijven energie-onafhankelijker te maken. Gebruik de StorEdge oplossing in combinatie met een van de Smart Energy Management oplossingen van SolarEdge voor een optimaal gebruik van de opgewekte zonne-energie. Klik hier om meer te weten te komen over StorEdge.

Kijk voor een volledig overzicht van de Smart Energy producten van SolarEdge die wij aanbieden op Mijn Alius.

Smart energy management

Voordelen van smart energy producten

De komende jaren zal het gebruik van Smart Energy producten steeds interessanter worden. Vanwege wetswijzigingen en veranderingen in subsidies wordt het nog belangrijker om het maximale uit je eigen opgewekte energie te halen en hierbij je energie-onafhankelijkheid te vergroten. Smart Energy producten helpen hierbij.
Een van de voordelen van deze producten is dat grotendeels geautomatiseerd zijn. Daarnaast hebben woningeigenaren de mogelijkheid om verschillende oplossingen te kiezen en een systeem te installeren dat het best op hun huidige én toekomstige energiebehoeften aansluit ten behoeve van maximaal eigen verbruik. Niet te vergeten zijn de apparaten ook zeer gebruiksvriendelijk. De systeemprestaties zijn namelijk te beheren en de apparaten zijn op afstand te regelen door een eenvoudige interface.

 

Inzicht door middel van monitoring

Bij SolarEdge heb je ten alle tijden inzicht in de systeemprestaties van de pv-installatie. Eindgebruikers hebben dankzij de MySolarEdge app niet alleen inzicht in hun opbrengsten en verbruik. De app kan ook gebruikt worden om Smart Home producten aan te sluiten en zo huishoudelijke apparaten eenvoudig te bedienen. Je hebt hierbij de keuze om apparaten handmatig of automatisch in- en uit te schakelen. Daarbij ben je verzekerd van maximaal gebruik van de beschikbare PV-energie.

Installateursportaal

Voor installateurs heeft SolarEdge een speciaal portaal waar direct inzicht is in de prestaties van de geïnstalleerde systemen bij jouw eindklanten. Zo kun je op afstand eventuele storingen constateren en kun je de klant sneller helpen.

Trainingen

Bij Alius is ons motto Energie voor elkaar. Dat betekent niet alleen dat we elkaar verder helpen, maar dat betekent ook dat we energie goed geregeld willen hebben. Graag helpen we jou een stapje verder om jouw klanten de beste oplossingen te bieden. Daarom organiseren wij regelmatig een Smart Energy training voor jou als Installateur. In 1,5 uur tijd praat onze productspecialist je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Smart Energy Management.
Hier vind je een actueel overzicht van onze trainingen.

Ga jij met ons de uitdaging aan om je eindklant voor te bereiden om te toekomst?

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Smart home

Word klant en profiteer van vele voordelen