Optimaliseer SolarEdge installaties met StorEdge

storedge

Dankzij de SolarEdge StorEdge oplossing is het mogelijk om huiseigenaren of bedrijven energie-onafhankelijker te maken. Energie wordt opgeslagen in een batterij en kan indien nodig energie leveren. Op deze manier kan maximaal gebruik gemaakt worden van zonne-energie of het nu dag of nacht is. Daarnaast is het niet langer noodzakelijk om energie bij te kopen van het net, wat zorgt voor lagere elektriciteitsrekeningen.

Wat is StorEdge

StoreEdge is een oplossing van SolarEdge die ervoor zorgt dat de omvormertechnologie compatibel wordt met thuis batterijen. Voor nieuwe PV-installaties zit de oplossing ingebouwd in de nieuwe generatie omvormers, voor bestaande PV-installaties wordt gewerkt met een interface. StorEdge wordt vaak verward met een SolarEdge accu, dit is dus niet het geval. De StorEdge oplossing is de communicerende schakel tussen de omvormer en de thuisbatterij.

Waarom kiezen voor StorEdge

Waarom is het interessant om bij aanschaf van een thuisbatterij ook te kiezen voor een van de StorEdge oplossingen?

  • DC-gekoppelde oplossing voor hoge systeem efficiëntie
  • Zonne-energie wordt rechtstreeks in de batterij opgeslagen
  • Hogere energieopbrengst dankzij geoptimaliseerd vermogen op paneelniveau
  • Eén omvormer voor zonne-energie én opslag
  • Eén monitoringsplatform voor inzicht in de batterijstatus, productie van zonne-energie en het eigen verbruik.
  • Voldoet aan de meest geavanceerde veiligheidsvoorschriften
StorEdge

StorEdge als back-up oplossing

Naast het slimmer gebruik maken van energie voorziet StorEdge nog in een andere oplossing, namelijk als back-up oplossing. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van een speciale back-up omvormer. Deze moet gecombineerd worden met een ENWITEC box. Wanneer je hiervoor kiest wordt ongebruikte zonne-energie opgeslagen in de batterij en wanneer nodig tijdens een stroomuitval, of bij onvoldoende productie van zonne-energie, gebruikt om aan de energiebehoeften van het huishouden te blijven voldoen. Wanneer de stroom dus uitvalt, wordt de energie uit de batterij gebruikt om belangrijke apparaten van stroom te blijven voorzien. Of het nu dag of nacht is.

Smart Energy Management

Gebruik de StorEdge oplossing in combinatie met een van de Smart Energy Management oplossingen van SolarEdge voor een optimaal gebruik van de opgewekte zonne-energie. Klik hier voor meer informatie over de Smart Energy Management.

Contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Verkoopondersteuning
StoreEdge

Word klant en profiteer van vele voordelen