GREENROCK het batterijsysteem voor woningeigenaren en bedrijven

24-03-2020

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat vanaf 2023 de salderingsregeling wordt afgebouwd. Hierdoor zal de vraag naar opslagmogelijkheden stijgen. Bereid je voor op de toekomst en maak alvast kennis met GREENROCK, de zoutwaterbatterij.

Batterijopslag wordt steeds populairder

Momenteel wordt er nog volop gebruik gemaakt van de salderingsregeling, maar dat gaat natuurlijk veranderen. Woningeigenaren zijn daarom op zoek naar manieren om de opgewekte energie zoveel mogelijk voor eigen verbruik in te zetten. Voor huishoudens is de GREENROCK daarom een perfecte oplossing. Deze batterijopslag heeft namelijk een capaciteit van 5 tot 30kWh voor de standaard systemen. Daarnaast is het uitbreidbaar en op te schalen tot MWH’s. Natuurlijk kan het ook eens voorkomen dat het elektriciteitsnet wegvalt. Met het batterijsysteem als back-up ervaart de woningeigenaar hier geen hinder van. Hiermee blijven belangrijke verbruikers zoals de koelkast, diepvriezer, alarmsystemen en andere blijven namelijk gewoon voorzien van stroom.

Een perfecte gelegenheid voor jou als installateur om daarop in te spelen!

GREENROCK business

Maar ook bedrijven zien steeds meer het belang van verduurzamen in. Het energiegebruik van bedrijven ligt natuurlijk een stuk hoger dan bij huishoudens, maar ook dit is geen probleem met GREENROCK. De batterijopslag voor bedrijven is namelijk opschaalbaar van 30 tot 270 kWh. Door het gebruik van GREENROCK verlagen bedrijven de jaarrekeningen door de optimalisatie van het eigen verbruik van duurzame energie. Maar dat is niet het enigste. Het kan voor komen dat de stroom uitvalt bij een bedrijf. Hoe handig is het dan als dit met een opslagsysteem verholpen kan worden. De batterijopslag kan namelijk ook dienen als back-up systeem.

Voordelen van GREENROCK

We gaven net al aan dat een van de voordelen van GREENROCK is dat het uitbreidbaar is. Daarnaast is de batterijopslag ook nog eens een veilige en milieuvriendelijke oplossing voor elektrische energieopslag. Maar daar blijft het niet bij. Enkele van de voornaamste eigenschappen zijn namelijk:

  • Niet-ontvlambaar
  • Niet-explosief
  • Geen toxische materialen
  • Aanraakveilig
  • Volledig onderhoudsvrij
  • Perfect voor elke woning, ongeacht de grootte
  • Gebaseerd op milieuvriendelijke materialen

Benieuwd naar alle voordelen? Neem dan een kijkje op de website van GREENROCK.

zoutwater batterij greenrock

Waarom is GREENROCK zo veilig?

We benoemen de veiligheid als één van de voordelen van GREENROCK, maar waarom is deze batterijopslag zo veilig? In de afbeelding hiernaast is te zien waaruit het batterijsysteem is opgebouwd. Zoals je kan zien zijn dit enkel veilige stoffen.

GREENROCK doet meer dan enkel het opslaan van elektriciteit

Standaard zit er in elke unit een Energie Management Systeem waardoor het ook mogelijk is om GREENROCK voor bijvoorbeeld het aansturen van slimme stopcontacten in te zetten. Daarnaast is het mogelijk om een elektrische auto modulerend aan te sturen voor het opladen. Maar daar blijft het niet bij. Warmtepompen en boilervaten kunnen met dit systeem namelijk ook slim aangestuurd worden.

Installatieproces

Ook aan jou als installateur is gedacht. Het systeem is namelijk zeer makkelijk te installeren doordat het plug & play is. Verder komt het systeem met volledig voor- gemonteerde DC-elektronica, is geheel bekabeld en gemakkelijk aan te sluiten op de woning of bedrijfspand.

GREENROCK training

Wil je meer weten over het batterijsysteem? Meld je dan aan voor de GREENROCK Professionalius sessie. Tijdens deze training leggen we uit welke verschillende batterijsystemen er zijn en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Natuurlijk gaan we ook uitgebreid in op de mogelijkheden van GREENROCK. Meld je hier aan.