SolarEdge Monitoring


Met de monitoring van SolarEdge is voor jou als installateur het desbetreffende systeem snel inzichtelijk. Ook voor systeemeigenaren is er een monitoringsplatform, namelijk de mySolarEdge app.

Monitoring portaal

Dankzij het monitoring portaal van SolarEdge kan jij als installateur snel en gemakkelijk fouten detecteren en krijg je alarmmeldingen op paneel,- string- en systeemniveau. Dit zorgt voor verbeterde PV-performance monitoring en opbrengstgaranties. En dit allemaal dankzij de slimme techniek in de optimizers van SolarEdge en de internetverbinding van de omvormer!

In het monitoring portaal is het volgende voor jou als installateur af te lezen:

  • Het monitoringsplatform van SolarEdge geeft je volledig inzicht op technische en financiële prestaties van PV-systemen, met daarbij interactieve grafieken en lay-out van de site
  • Prestatiegegevens op paneel-, string- en siteniveau
  • Uitgebreide rapportage- en analysehulpprogramma’s op siteniveau met een optie om automatisch rapporten te generen

mySolarEdge app

Naast een monitoring portaal voor jou als installateur heeft SolarEdge ook een app gelanceerd voor systeemeigenaren, namelijk de mySolarEdge app. Met behulp van de tool kunnen ze eenvoudig en snel gangbare problemen met hun systeem oplossen zonder dat je als installateur hierbij hoeft te ondersteunen.

In de app kunnen systeemeigenaren zelf de volgende acties uitvoeren;

  • Het Wi-Fi wachtwoord en de verbindingsinstellingen wijzigen
  • Gedetailleerde omvormerstatus vanaf de smartphone bekijken
  • Installateurs over de status van de omvormer informeren, zelfs wanneer er geen verbinding is met de monitoringsservice

Dankzij deze app kunnen onnodige bezoeken op locatie verminderd worden. Daarnaast worden de mogelijkheden voor ondersteuning op afstand hiermee vergroot en bespaart het voor jou als installateur en voor de klant, tijd en geld.

Ook de volgende producten zijn inzichtelijk in de mySolarEdge app en het portaal voor de installateur als je deze toevoegt aan het systeem:

Wil je meer weten over de mySolarEdge app? Lees dan het hele artikel.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Monitoring SolarEdge

Word klant en profiteer van vele voordelen