Optimaliseer je eigen verbruik door middel van een slim laadstation

Smappee laadstations bij Alius verkrijgbaar
22-09-2023

In een wereld waarin investeren en bijdragen aan een duurzamere toekomst steeds belangrijker wordt, is het optimaliseren van je eigen verbruik een verstandige zet. Er zijn meerdere mogelijkheden hoe jij, op de meest efficiënte en duurzame manier, je opgewekte energie kan inzetten. Één daarvan is de overstap naar elektrisch rijden en investeren in een slim laadstation.

Smappee laadstations bij Alius verkrijgbaar

Op een zonnige dag kan jouw elektrische auto worden opgeladen met zelf opgewekte zonne-energie. Maar wat als de zon niet schijnt? Een slim laadstation maakt gebruik van geavanceerde technologieën die het mogelijk maken om op het goedkoopste moment te laden, ook als de zon niet schijnt.

Zo zal een slim laadstation, van bijvoorbeeld het merk Smappee, rekening houden met de weersvoorspelling van de volgende dag én zelf uitrekenen wanneer de auto weer gereed moet zijn voor vertrek. Deze laadsessies kunnen eenvoudig worden ingepland via de app, die tevens inzicht biedt in je historische en huidige laadgedrag. Hierdoor kan jij je energieverbruik bijhouden en analyseren, wat helpt bij het optimaliseren van je laadroutine en het identificeren van mogelijke kostenbesparingen. Met dit laadstation kun je tot wel 6x goedkoper laden in vergelijking met andere laadstations en haal je het maximale uit je zonne-energiesysteem.

Het gebruiken van een slim laadstation en het inzichtelijk maken van je eigen verbruik heeft dus veel voordelen. Het helpt niet alleen om te besparen op je energierekening, maar maakt je ook minder afhankelijk van het openbare net. Bovendien draag je op deze manier bij aan een duurzamere toekomst.

Benieuwd hoe het slim inzetten van je zonne-energie met een laadstation er in de praktijk uitziet? Productspecialist Frans legt het aan de hand van een voorbeeld uit in onderstaande video.

-

Opgewekte zonne-energie slim inzetten met een laadstation | Alius