Nu verkrijgbaar bij Alius; de ALPHA series van REC!

REC Alpha PV-modules
01-07-2020

Vanaf begin juli breiden we ons assortiment uit met de ALPHA Series Full Black PV-modules van REC! Deze internationale pionier in zonne-energie is actief sinds 1996 en kent zijn roots in Noorwegen. Inmiddels opereert REC wereldwijd en hebben ze meer dan 2.000 mensen in dienst.

Vraag vanuit de markt

Vanuit de onze installatiepartners ontstond de vraag om een extra panelenmerk. Een merk die zich onderscheid van het reeds gevoerde merk DMEGC. De keuze is gevallen op de Alpha series PV-modules van REC Group. Deze pv-panelen bieden tot wel 20% meer vermogen dan andere panelen, een productgarantie van 20 jaar en hebben een hoge esthetische waarde.

De PV-modules van REC maken gebruik van andere celtypes, namelijk N-type HeteroJunction (HJT), hierdoor is er sprake van minder degradatie dan bij traditionele PV-modules, is er geen LID en is de temperatuur coëfficiënt beter waardoor het verlies op warme dagen lager is dan een conventioneel paneel.

Niels Kleer, commercieel directeur bij Alius; ‘’Met de uitbreiding van REC geven we onze installatiepartners een keuze tussen de toegankelijke en kwalitatief goede DMEGC panelen of de esthetisch hoogwaardige REC Alpha panelen. ‘’

Door de uitbreiding van het aanbod pv-modules kan Alius ook voldoen aan de vraag vanuit de markt in Nederland en België die we momenteel nog niet bedienen.

Alius en REC

De filosofie van REC sluit heel erg aan bij die van Alius. Niet alleen hechten we beiden waarde aan kwaliteit en onze partnerships. Beide geloven we erin dat we samen meer kunnen bereiken.
‘’REC heeft als missie om niet alleen met zijn producten duurzame energie op te wekken, dit gaat veel verder. Ze zetten zich in voor een duurzame productie van hun producten om schone energie mee op te wekken.’’, aldus Kleer.

Ivano Zanni, Vice President Sales EMEA bij REC Solar EMEA GmbH; ‘’We zijn verheugd om met Alius de samenwerking aan te gaan. Een bekende en gerespecteerde Nederlandse distributeur die zich focust op de residentiele markt in de regio Benelux. In deze regio zien we een grote vraag naar premium producten, wat weerspiegelt wordt in de ontwikkeling van de markt. De REC Alpha modules leveren 20% meer vermogen dan traditionele panelen, waardoor het voor huiseigenaren die op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit, het beste alternatief is. In 2019 is er ruim 2,4GW vermogen geïnstalleerd. Een recordjaar voor PV!  De toekomst ziet er zelfs nog rooskleuriger uit. Experts van Solar Power Europa voorspellen de komende 4 jaar in Nederland een groei van 17GW. Met de expertise en de steun van Alius willen wij, REC Group, een grote rol spelen in dynamische sector!’’

De toekomst

De REC Alpha Full Black 365Wp is nu al vooruit te bestellen bij Alius via het klantportaal. Daarnaast zullen we op korte termijn producttrainingen organiseren waarmee bestaande en nieuwe installatiepartners gecertificeerd REC installateur kunnen worden. Niels Kleer; ‘’Zoals men van ons gewend is, besteden we veel tijd en aandacht aan training om zo niet alleen de veiligheid maar ook de kwaliteit te waarborgen. Niet alleen voor de eindgebruiker, maar juist ook voor onze installatiepartners.’’

Indien je gecertificeerd REC installateur wordt, dan beschik je ook over de voordelen van het REC Partner Programma. Hierdoor kun je o.a. gebruik maken van langere garantievoorwaarden, wordt je meegenomen in de installateurs locator op de REC website en krijg je toegang tot een installateurs portaal.
Niels Kleer; ‘’We zijn ontzettend trots dat we REC mogen verwelkomen in de Alius familie en onze partners hiermee een mooie meerwaarde kunnen bieden.’’

REC Alpha PV-modules
REC Alpha PV-modules

Intersolar 2020 award

Dinsdag 30 juni werd bekend gemaakt dat de REC Alpha module de prestigieuze Intersolar 2020 award heeft gewonnen in de Photovoltaics categorie. De jury, bestaande uit diverse experts uit de sector erkent de innovatie van de REC Alpha panelen en hoe deze modules zeer efficiënte zonne-energie toegankelijk maken voor een breed publiek, waarmee de revolutie in de zonne-energie wordt versneld.

Wil je meer informatie over de REC Alpha Series PV-modules? Klik dan hier.

Nu al overtuigd van dit mooie merk en wil je de panelen direct bestellen? Ga hier direct naar ons klantportaal.