Ontdek het montagesysteem van Alius

Alius
07-04-2020

Zonnepanelen, we zien ze steeds vaker. Een grote uitgave waarbij vaak naar de esthetiek van de panelen wordt gekeken. Maar hoe de panelen bevestigd worden en welk montagesysteem daar het meest geschikt voor is, daar wordt minder bij stil gestaan. Bij Alius staan we daar wel bij stil. En daarom hebben wij ons eigen montagemateriaal ontwikkeld. We zijn niet voor niets ontdekkers en uitvinder. Maak kennis met het aanbod montagesysteem van Alius, AElex en AEsthetica.

AElex

AElex is een hoogwaardig en innovatief inlegsysteem voor het plaatsen van zonnepanelen op elk type schuin dak. Dit kan dus een golfplaten-, pannen- of sandwichdak zijn. Dit montagesysteem is in eigen beheer ontwikkeld en uitvoerig getest. Het biedt een uitkomst voor woningeigenaren die zonnepanelen willen en daarbij ook graag de uitstraling van de woning willen behouden.

Voor woningeigenaren heeft AElex het voordeel dat het een sterk en betrouwbaar systeem is dat het risico op schade door extreme windbelasting beperkt. Dit omdat de zonnepanelen geplaatst worden in een kwalitatief hoogwaardig aluminium frame dat aan het constructieve deel van het dak wordt bevestigd. Het AElex systeem schrijft namelijk voor dat de dakhaken (de verbinding tussen het dak van de woningeigenaar en de montageprofielen) te allen tijde geschroefd dienen te worden voor een robuuste en duurzame verbinding die makkelijk 25 jaar blijft zitten. Wij geloven bij Alius dan ook niet in dakhaken die slechts eenvoudig achter de bestaande panlatten gehaakt worden en kiezen bewust bij dit onderdeel voor kwaliteit boven snelheid. Een bijkomend voordeel van het schroeven van de dakhaken aan het dak, is het verminderen van het risico op gebroken dakpannen en de gevolgen op mogelijke lekkages.

inleg montagesysteem

Omdat de zonnepanelen vervolgens niet met klemmen worden vastgezet, maar in een frame worden gelegd, voorkomen we tevens (vaak onzichtbare) schade aan de panelen zelf. De panelen hebben in het AElex systeem namelijk ruimte om uit te zetten en te krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen en raken daardoor niet beschadigd omdat er geen frictie kan ontstaan op het paneel waar normaal gesproken de klemmen van een standaard montagesysteem wordt bevestigd. Het dak en zonnepanelen zijn gemaakt van andere materialen en zullen zich daarom ook op een andere manier gedragen bij temperatuurschommelingen. Voor ons dus ook een reden om ervoor te kiezen de panelen dus niet met klemmen vast te zetten. Bovendien zorgt het ervoor dat we de panelen veel strakker tegen elkaar kunnen leggen en geen 2 cm ruimte tussen de panelen hebben maar slechts 2 mm, wat resulteert in een veel mooier en esthetisch zonnedak! Want als het 25 jaar moet liggen, dan mag het best ook zo mooi mogelijk gemaakt worden!

indak-montagesysteem

AEsthetica

Je krijgt vast regelmatig te horen dat door zonnepanelen de uitstraling van de woning niet verbeterd wordt. Heb je er dan naast AElex ook al eens aan gedacht om AEsthetica aan te bieden? Bij dit montagesysteem worden zonnepanelen volledig geïntegreerd in het dak. De panelen liggen dus niet op het dak, maar worden in plaats van dakpannen geplaatst. Dit montagesysteem is geschikt voor alle typen woningbouw met een schuin dak en kan toegepast worden bij zowel nieuwbouw als renovatie projecten.

Dit montagesysteem is waterdicht en is dus niet afhankelijk van het zonnepaneel voor volledige waterdichting van het dak. Daarnaast ziet AEsthetica er mooi en strak uit en is het makkelijk te monteren. Bovendien is AEsthetica modulair en zijn er zeer weinig componenten nodig, universeel want toepasbaar met bijna 99% van alle beschikbare panelen op de markt (32 mm, 35 mm, 40 mm en 46 mm framedikte) en is het tevens mogelijk om de panelen zowel landschap als portret te plaatsen of zelfs een combinatie van beiden te maken.

En niet geheel onbelangrijk, het systeem is ook nog eens duurzaam en brandveilig omdat we gebruik maken van materialen met een brandklasse A2 (praktisch onbrandbaar). AEsthetica voldoet hiermee aan de NEN7250 norm voor brand!

Installatieproces

Ga je een AElex montagesysteem installeren? Dan kom je erachter hoe gemakkelijk de installatie van dit systeem is. Wij hebben namelijk met oog op snelle en vakkundige montage AElex ontwikkeld. Het is echter een veel gehoorde tegenwerping dat een inlegsysteem waarbij de dakhaken geschroefd worden, niet zo snel gemonteerd zou kunnen worden als een klemsysteem met haken achter de panlat. Een misvatting die voornamelijk in stand wordt gehouden door monteurs die al jaren op dezelfde manier werken. Werken met AElex hoeft niet langer te duren, als je de tijd en moeite neemt om onze andere manier van monteren onder de knie te krijgen en eigen te maken. Voor grotere systemen zul je zelfs zien dat het werken met AElex tijd gaat besparen omdat na plaatsing van het montageframe geen gereedschap meer nodig is en de panelen op een hele eenvoudige manier in het frame gelegd kunnen worden. Het is namelijk niet nodig om per paneel klemmen te bevestigen. Hierdoor zal je minder tijd aan het monteren besteden en gaan daardoor de installatiekosten naar beneden. Voor jou een voordeel, maar ook voor de woningeigenaar!

Met het AElex montagesysteem leg je gemakkelijk en snel de panelen in het frame. Mocht er onderhoud aan de panelen nodig zijn, vergemakkelijkt dit systeem dat ook. Niet alleen AElex heeft deze voordelen qua montage. Ook AEsthetica staat garant voor een professionele en snelle montage, betere prestaties en hoge esthetische waarde.

Wil je meer weten over onze montagesystemen? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 497 555 362 of stuur een e-mail naar info@alius.nl